Shop menü

CYBERPUNK 2077: PHANTOM LIBERTY OPTIMALIZÁCIÓVAL ÉRKEZETT AZ ÚJ GEFORCE DRIVER

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty optimalizációval érkezett az új GeForce driver

Az Nvidia szoftverfejlesztő csapata egy új GeForce drivert készített a minap, ami az 537.42-es verziószámot viseli. A friss kiadás elsősorban a CyberPunk 2077: Phantom Liberty mellé kínál optimalizációkat, beleértve a DLSS 3.5 és a DLSS Ray Reconstruction technológia támogatását is, így feltétlenül érdemes letölteni az új drivert, ha az említett címmel játszanánk GeForce videokártyával szerelt konfigurációnkon.

Galéria megnyitása

Az új driver ezzel együtt a Warhaven és a Witchfire mellé is hozott optimalizációkat, ebben a két esetben viszont nem DLSS 3.5-ös, hanem csak DLSS 3-as támogatást kapunk. Említést érdemel még a Party Animals című játék, amihez DLSS Super Resolution és Nvidia Reflex támogatást hozott a friss kiadás.

Egyéb játékokhoz ezúttal nem kapunk optimalizációkat, valamint újítások sem érkeztek, illetve újabb monitorok támogatásával sem bővült a kör, így most már a hibajavításoké a főszerep.

Kijavított hibák

  1. (Octane Render): Az Intersection Shaderek miatt teljesítménycsökkenés mutatkozott korábban (4164876)
  2. (Octane Render): A TLAS opciót numKeys=2 beállítás mellett használva inkonzisztens viselkedésre és hibás mozgatóbillentyűkre lehetett számítani (4088077)

Kijavításra váró hibajelenségek

  1. (Halo Infinite) Jelentős teljesítménycsökkenés jelentkezik a Maxwell alapú videokártyáknál (4052711)
  2. (DaVinci Resolve) Ez a driver javítást tartalmaz a korábbi, magas memóriahasználat mellett jelentkező stabilitással kapcsolatos problémákra. A javítás esetenként teljesítménycsökkenést okozhat a DaVinci Resolve futtatása közben, amit egy későbbi driver kiadás javít majd.(4172676)

Az 537.42-es verziójú driver Windows 10-es és Windows 11-es operációs rendszerekhez tölthető le, videokártyák terén pedig a GeForce GTX 745, a GeForce GTX 750, illetve a GeForce GTX 750 Ti mellett a GeForce 900-as sorozattól felfelé minden újabb mobil és asztali videokártyát támogat, a Kepler sorozatú termékekhez azonban már nem használható. A mobil videokártyáknál előfordulhat, hogy az adott rendszerhez csak a notebook gyártója által biztosított driver települ majd, ennek érdemes utánajárni.

A friss kiadás a korábbi dokumentáció szerint a HD Audio Driver 1.3.40.14-es, az Nvidia PhysX System Software 9.21.0713-as, a GeForce Experience 3.27.0.112-es, illetve a CUDA 12.2-es verziójával rendelkezik. A csomag tartalmazza továbbá a DCH Nvidia Control Panel 8.1.964.0-s verzióját is.

Letöltéséhez ide érdemes ellátogatni, a hozzá tartozó dokumentáció pedig itt található.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére