Cyberbűnözés? Felejtsd el!

2007-ben épeszű ember nem strapálná magát fegyveres rablással. Miért? Nem éri meg  a kockázatot. Sok rablás elkövetője mindössze pár ezer forintot nyer az egészen, ráadásul a modernkori biztonságtechnika füsttel, ill. festékkel borítja be a gazfickót, miközben jó minőségű videófelvételt készít róla. Természetesen ma is történnek fegyveres rablások, ám ezeket azok a nem túl bölcs csodabogarak követik el, akiknek gyorsan kézpénzre van szükségük.

Cyberbűnözés? Felejtsd el!

2007-ben épeszű ember nem strapálná magát fegyveres rablással. Miért? Nem éri meg  a kockázatot. Sok rablás elkövetője mindössze pár ezer forintot nyer az egészen, ráadásul a modernkori biztonságtechnika füsttel, ill. festékkel borítja be a gazfickót, miközben jó minőségű videófelvételt készít róla. Természetesen ma is történnek fegyveres rablások, ám ezeket azok a nem túl bölcs csodabogarak követik el, akiknek gyorsan kézpénzre van szükségük.

De akkor mivel foglalkoznak a kifinomultabb bűnözők? Nos, az első tippem az a PC lenne, ami most is ott van a közeledben. Az a baj, hogy rendőrség egyszerűen képtelen megbirkózni a computeres bűnözéssel. Az e-bűnözés –  ahogyan azt hivatalosan nevezik – nagyságrendje egészen egyszerűen lebénította a bűnüldözéssel foglalkozó intézményeket.

A Metropolitan Police (a londoni rendőrség) jelentése szerint összesen 7.5 milliárd forintot költöttünk karácsonyi bevásárlásra az interneten 2006-ban, vagyis mintegy 50 százalékkal többet, mint az előző évben. Ilyen nagy mennyiségű pénz keringése a fogyasztók computerein igen csak vonza a rossz emrerbeket.

Azok az e-bűnözést elszenvedettek, akikkel volt alkalmam beszélni, teljesen ki vannak akadva az ügymeneten. Az rendben van, hogy a hitelkártyák kibocsátói megtesznek minden tőlük telhetőt, de mi a helyzet a nyomozással? Felejtsétek el, a források túl szerteágazóak, és a Ti ügyetek egyáltalán nem olyan fontos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward