Cubitek Mini Center: egy apró, elegáns PC ház

A Cubitek újdonsága kompakt, igényes felépítésével és minimalista dizájnjával próbál majd hódítani a Mini-ITX számítógépházak piacán.

Cubitek Mini Center: egy apró, elegáns PC ház

A Cubitek bemutatta legfrissebb számítógépházát, amely Mini-ITX formátumú alaplapokat fogad és letisztult, minimalista dizájnnal rendelkezik. A pici számítógépház alumíniumból készült és meglehetősen kompakt: szélessége 200 milliméter, magassága 250 milliméter, mélysége pedig ugyancsak 200 milliméter. Az 1,5 kilogrammos kuckó 5,25 colos bővítőhelyet nem kínál, így beépített optikai meghajtóval nem, csak külső optikai meghajtóval vértezhető fel.

A ház belsejében egy darab 3,5 colos, illetve két darab 2,5 colos adattároló fér el, alaplapból pedig Mini-ITX formátumú példányt alkalmazhatunk. Az alaplaptálcán természetesen a szokásos szerelőablak is helyet kapott, ami igen-igen jól jön. A feketében és ezüstben egyaránt elérhető Mini Center két darab PCI bővítőhelyet kapott, így akár kétslotos felépítéssel rendelkező videokártyát is fogad, de csak 180 milliméteres hosszig.

Processzorhűtőből maximum 85 milliméter magas példány fér el a házban, tápegységből pedig normál formátumút, de maximum 150 milliméter hosszút szerelhetünk be. Érdekesség, hogy a CPU hűtő méretével kapcsolatban a gyártó által készített táblázatban 85 milliméter szerepel, a fenti képen pedig 80 milliméter - a kettő közül valamelyik egészen biztosan elírás lesz. A ház belseje ezüstben, normál alumínium színben pompázik. A rendszer hűtését passzív szellőzés biztosítja - maximum az adott processzorhűtő keveri fel a levegőt a ház belsejében, ugyanis rendszerhűtő ventilátor abszolút nincs. Ez jó is lehet, hiszen megfelelő konfiguráció építésével és megfelelő processzorhűtő kiválasztásával rendkívül halk PC-t építhetünk, ami kiválóan alkalmas HTPC célokra.

Az elegáns Mini Center előlapi portjai között - amelyek a termék tetején kaptak helyet - két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet sorakozik. A Cubitek Mini Center névre hallgató számítógépháza augusztusban kerülhet a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 59,90 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward