Csúnya pert zúdított a Samsung az Nvidia nyakába

A Samsung válaszolt az Nvidia szeptemberi akciójára, amelyben az a Samsung mellett a Qualcomm-ot is perbe fogta. A válasz hatásos lehet, de nem túl etikus.

Csúnya pert zúdított a Samsung az Nvidia nyakába

Szeptember elején az Nvidia pereket indított a Qualcomm és a Samsung ellen, ugyanis a vállalat szakemberei úgy vélték, az említett cégek megsértik az Nvidia egyes szabadalmait. Az Nvidia olyan komolynak érezte a sérelmeket, hogy azt is kérelmezte, hogy tiltsák be az Amerikai Egyesült Államok területén egyes Samsung készülékek forgalmazását.

Csak idő kérdése volt, mikor érkezik meg az első komolyabb támadás a másik térfélről, ám most erre is sor került: a Samsung perbe fogta az Nvidiát, illetve annak legkisebb partnerét, a Velocity Micrót is, ugyanis a dél-koreai cég szerint a felek több Samsung szabadalmat is megsértenek. A Samsung a szabadalmi per mellett a vásárlók félrevezetésével is megvádolta az Nvidiát.

A szabadalmi perben az Nvidiát hat szabadalom megsértésével vádolja a Samsung, a Velocity Micro esetében pedig két szabadalom megsértéséről szól a beadvány. Emellett a Samsung azt is nehezményezi, hogy az Nvidia a Tegra K1-es SoC egységről a Shield tábla megjelenésekor azt állította, hogy az a világ leggyorsabb mobil processzora. A Samsung szerint az állítás hamis, és egyébként alkalmas a vásárlók félrevezetésére is, ugyanis a szóban forgó SoC egységet a vállalat saját, Exynos 5433-as jelzésű SoC egysége a Geekbench 3 tesztprogramban alaposan felülmúlja. Sőt, a Samsung azt is állítja, hogy az Apple A8X SoC egysége, amely az iPad Air 2-ben lapul, szintén gyorsabb az említett tesztben, mint a Tegra K1.

Az Nvidia a fenti vádakra hivatalosan még nem válaszolt, de egy blogbejegyzésben kifejtette álláspontját a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az Nvidia lefuttatott pár tesztprogramot a Shield táblán, illetve a Galaxy Note 4-en is, majd az eredményeket diagramba foglalta. Íme:

Ahogy az a fentiekből is kiderül, a Shield a tesztek többségében lekörözi a Galaxy Note 4-et, beleértve a több szálon futó tesztet is. Persze ezeket az eredményeket illik távolságtartóan kezelni, hiszen nem egy független cég, hanem maga az Nvidia készítette őket.

Az Nvidia a blogposztban azt is nehezményezte, hogy a Samsung perbe fogta legkisebb partnervállalatát, a Velocity Micrót. Az Nvidia szerint nem illene belekeverni egy ilyen pici céget egy ekkora csatába. A vállalat szerint a Samsung azért pont Virginia államban kezdeményezett pert, mert itt a bíróság rendszerint gyorsan dolgozik, így a pernek hamar eredménye lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward