Csúcskategóriás gyártást hoz a Philips

Csúcskategóriás gyártást hoz a Philips

Túlnyomórészt magyarországi üzemébe telepíti át a televíziógyártást a belgiumi Brugge-ből a Philips - erősítette meg a Bloomberg információját lapunknak Blazsevácz Péter, a Philips kelet-közép-európai régióért felelős kommunikációs igazgatója. Lapunk úgy tudja, a fejlesztési központ továbbra is Belgiumban marad, ugyanakkor a csúcskategóriás tévék gyártása Magyarországra, a székesfehérvári gyárba kerül át. Miután a brugge-i üzem közel kétszáz főnek ad munkát, a váltással létszámbővítésre is szüksége lehet a magyar gyárnak, ugyanakkor erről biztosat a kommunikációs igazgató még nem tudott mondani.

A Philips székesfehérvári gyára a Royal Philips Electronics egyik legfontosabb szórakoztatóelektronikai termékeket összeszerelő európai központja. Az üzemben lcd-televíziók, valamint dvd-alapú termékek (lejátszó, felvevő, házimozi) készülnek. A gyár mellett 2001-ben megépült termékelosztó központ főleg a közép- és kelet-európai piacokat látja el. A Philips Tamásiban világítástechnikai gyárat is üzemeltet, miután felvásárolta a Partners in Lighting vállalatot 2007-ben.

A holland Philips Electronics NV - a vártnál gyengébb kereslet miatt - 59 millió euró nettó veszteséggel zárta 2009 első negyedévét az egy évvel korábbi 294 millió euró nyereség után. A negyedéves forgalom 2008-hoz képest 15 százalékkal esett vissza, és a cég a második félévben is hasonló eredményt valószínűsít. A csoport a szerkezetátalakítás felgyorsításával reagál, elsősorban a fényforrás-ágazatban - a cég ezektől az intézkedésektől évi félmilliárd eurós megtakarítást remél. A Philips az év elején hatezer fős leépítést jelentett be, aminek kapcsán korábban úgy tájékoztatták lapunkat, hogy ez a magyarországi munkavállalókat nem érinti.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward