Csúcs hardverrel szerelt BlackBerry tervei szivárogtak ki

A napokban egy érdekes specifikációs lap került nyilvánosságra, ami egy Aristo névre keresztelt BlackBerry modell tulajdonságait szedi listába. Az Aristo minden ponton csúcsgéphez méltó. Egy ilyen telefon már magában is a BlackBerry 10 rendszer jó ütemű terjedésével járhatna, hiszen a legjobb hardveres tényezők sorolása sokakat lázba hoz.

Csúcs hardverrel szerelt BlackBerry tervei szivárogtak ki

A napokban egy érdekes specifikációs lap került nyilvánosságra, ami egy Aristo névre keresztelt BlackBerry modell tulajdonságait szedi listába. Az Aristo minden ponton csúcsgéphez méltó, és egy ilyen telefon már magában is a BlackBerry 10 rendszer jó ütemű terjedésével járhatna, hiszen a legjobb hardveres tényezők sorolása sokakat lázba hoz.

A készülék lelke a Qualcomm APQ8064 chip, ami egyebek mellett négy 1,5 GHz-es Krait (a vállalat saját fejlesztése) magot, és egy Adreno 320 grafikus processzort foglal magában. Mivel ez egy alkalmazásprocesszor, nem tartalmaz beépített mobilkommunikációs modemet, így ezt a feladatot a szintén Qualcomm által tervezertt MDM9x15 látja majd el. Ennek megfelelően sokrétű hálózati támogatással és LTE képességgel rendelkezik. Ezen felül nem hiányzik a Wi-Fi sem, mely a 2,4 GHz mellett már az 5 GHz-es frekvencián is jól boldogul, és lesz A-GPS-szel kiegészített GPS vevő, Bluetooth 4.0 modul, valamint NFC chip is. A szabvány microUSB mellett pedig egy microHDMI is helyet kapott a burkolaton. A rendszermemória 2 GB-os, a háttértár pedig 16 GB-os méretet öltött, ez utóbbit persze microSDHC segítségével még tovább bővíthetjük.

Az Aristo megjelenítőjével már találkozhattunk a Samsung Galaxy Nexusban. Bár elképzelhető, hogy azóta némi fejlesztésen esett át, de a paraméterei alapján azonos panellel lesz dolgunk. A 4,65 hüvelykes Super AMOLED megjelenítő 24 bites színmélységgel és 1280 x 720 képpontos felbontással rendelkezik, de a PenTile Matrix sajnos itt sem maradt el. Az előlapon találjuk még a videohívásokhoz elengedhetetlen kamerát, ami 2 megapixeles felbontással rendelkezik és 720p-s HD mozgóképet közvetít. Ha fotózni szeretnénk, akkor a hátlapi 8 megapixeles, LED villanós egységet érdemes aktiválni, mely 30 FPS-sel rögzít akár FullHD-ben is filmeket.

A mérnökök persze azt is szem előtt tartották, hogy ez egy telefon, így ilyen téren is hozza a felsőkategóriát, és összesen négy mikrofont rejt a burkolata a tökéletes zajcsökkentés érdekében. Érdekes, hogy még a Motorola is mindössze hármat használ a Crystal Talkhoz, ami köztudottan az egyik legjobb. Az eszköz 8,85 milliméter vastag, és 136 x 68 mm a felülete. A hátlap sajnos csak szervizben vehető le, így remélhetőleg a hátlap mögé rejtett 2800 mAh-s kapacitású akkumulátor sok töltési ciklust bír teljesítményromlás nélkül.

Azt továbbra sem tudni, hogy az Aristo már az első BlackBerry 10-et futtató okostelefonok egyike lesz, avagy csak egy újabb fejlesztői prototípus, de az biztos, hogy valamelyest mutatja a Reserch in Motion elszántságát, és ez jelenleg talán mindennél fontosabb; hiszen nem kell ecsetelnünk, hogy mekkora bajban van a cég, és ez a következő hónapokban sem fog javulni. A BB10 megjelenésekor minden követ meg kell mozgatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward