Csökkentett tudású, olcsó Microsoft szoftverek

A Microsoft bemutatta Student Innovation Suite nevű szoftvergyűjteményét, mely egy kifejezetten fejlődő országoknak szánt olcsó és hasznos programcsomag.

Csökkentett tudású, olcsó Microsoft szoftverek

A Microsoft bemutatta Student Innovation Suite nevű szoftvergyűjteményét, mely egy kifejezetten fejlődő országoknak szánt olcsó és hasznos programcsomag. A redmondi cég valószínűleg ezzel a lépéssel szeretne válaszolni az OLPC (One Laptop Per Child) projekt eredményeire.

A programcsomag elsősorban háromdolláros (600 forintos) árával hívja fel a figyelmet. A csomag tartalmaz egy Windows XP Starter Editiont, egy Microsoft Office 2007 Home és Student Edition-t és még számtalan oktatásra használható alkalmazást. Mivel egy elég kedvező árú gyűjteménnyel van dolgunk, ezért a funkciókat csökkentették a szoftverekben, így például az XP Starter Edition maximálisan 800 x 600-as felbontásban képes működni, és használata közben egyidejűleg maximum 3 program futtatására van lehetőség. Továbbá nem lehet szerverként sem üzemeltetni.

A Microsoft célja ezzel, hogy a fejlődő országokban megduplázza felhasználói bázisát 2015-re úgy, hogy több milliárd vásárló számára olcsón elérhetővé teszi nagysikerű alkalmazásait. Hogy megpályázzák a 3 dolláros árat, a kormánynak is hozzá kell járulnia mégpedig úgy, hogy a hozzá való számítógépeket önerőből biztosítja.

Az AMD-nek is van egy hasonló programja, az 50x15, ami egy internetes kommunikációs eszköz, azonban a Microsoft nem készít a csomag mellé hardvert is. Ehelyett a hamarosan debütáló Intel Classmate PC-it ajánlják a csomag futtatására. Valószínűleg tervben van véve egy együttműködés az Intellel, melynek keretében a Classmate PC és a Student Innovation Suite együtt nagyon kedvező áron megvásárolható lenne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward