Csökkent az Nvidia teljes árbevétele és profitja

Végre nyilvánosak az Nvidia legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményei.

Csökkent az Nvidia teljes árbevétele és profitja

A vállalat maga mögött tudhatja 2013-as pénzügyi évének első negyedévét, amely április 29-én zárult le. Az eredmények összesítése eltartott néhány napig, de végre megszületett a végeredmény, ami nem fest túl rózsás képet.

 

Az Nvidia még egyelőre nem futott pirosba, azaz nem termelt veszteséget, kétségtelen tény viszont, hogy teljes árbevétele folyamatosan csökken, profitja pedig egyre szerényebb. A profit az előző év azonos időszakához képest több, mint 50%-kal csökkent, de a teljes árbevétel is alacsonyabb lett néhány százalékponttal az elmúlt pénzügyi negyedév folyamán, mint egy évvel korábban.

Jen-Hsun Huang, a vállalat elnök-vezérigazgatója a fenti táblázatban látható eredmények ellenére igencsak elégedett az  előző pénzügyi negyedév alkalmával elért eredményekkel. Mr. Huang szerint a cég frissen bemutatott asztali videokártyái nagyon jól teljesítenek a tesztekben és a tesztelők is jó véleménnyel vannak róluk, a noteszgépekbe szánt GPU-k pedig rekord negyedévet könyvelhettek el. A Tegra SoC chipek ismét növekvő pályára álltak, ami a Windows 8 ARM változatára alapozó termékekkel elért dizájn díjaknak köszönhető.

A vezető szerint a grafikus processzorok sokkal fontosabbak, mint valaha. A következő hét folyamán megrendezésre kerülő GPU Technology Conference alkalmával a vállalat több olyan lehetőséget is felvázol majd, amelyekkel a mobil és a felhő alapú rendszerek még ütőképesebbek lehetnek.

A jelenleg is zajló pénzügyi negyedév folyamán, azaz a 2013-as pénzügyi év második negyedévében a várakozások szerint 990 millió és 1,05 milliárd dollár között helyezkedik majd el a cég teljes árbevétele. Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul, akkor az Nvidia az előző év azonos időszakában felmutatotthoz hasonló eredményt könyvelhet majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward