Csökkent a Radeon HD 7850-esek ára

Olcsóbbak lettek az 1 GB-nyi, illetve 2 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező Radeon HD 7850-esek.

Csökkent a Radeon HD 7850-esek ára

Az AMD az elmúlt hónapok során többször is csökkentette egyes Radeon HD 7000-es sorozatú videokártyáinak ajánlott végfelhasználói árát annak érdekében, hogy az adott kategóriában az Nvidia megoldásaival szemben minél versenyképesebb alternatívákat kínálhasson. A jelek szerint tehát az AMD árstratégiája eddig jól működött és a legfrissebb hírek szerint továbbra sincs vége az agresszív árpolitikának, ugyanis a cég illetékesei újra az egyes modellek árának csökkentése mellett döntöttek.

Az AMD hivatalos álláspontja szerint ezúttal a piacot irányító agresszív árpolitikának és a különböző promócióknak köszönhető a csökkenés, ami furán hangzik, hiszen az egyes partnerek csak úgy, maguktól nem csökkentenék 20-30 dollárral a 200 dollárnál alacsonyabb árszinten elhelyezkedő videokártyák árait, ha azokat nem kapnák ennyivel olcsóbban a gyártótól.

Hivatalos álláspont ide vagy oda, az már tény, hogy a Radeon HD 7850 1 GB-os és 2 GB-os változatai a korábbinál érezhetően olcsóbbak lettek, így a 2 GB-os modell 189 dollár körüli, 1 GB-os társa pedig 169 dollár körüli áron vásárolható meg. A Radeon HD 7770 GHz Edition ezzel szemben már 119 dolláros áron is elérhető, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

A legfrissebb lépéssel a gyártó valószínűleg a GeForce GTX 650 Ti érkezésére kívánt reagálni, ami hamarosan megjelenik, ajánlott végfelhasználói ára pedig várhatóan 139 és 149 dollár között fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward