Csökkenő veszteségek az AMD háza táján

Napvilágot láttak az AMD első negyedéves pénzügyi eredményei, amelyek felemás képet mutatnak: találunk közöttük pozitív és negatív eredményeket is.

Csökkenő veszteségek az AMD háza táján

Az idei év első negyedévében az AMD teljes árbevétele 1,09 milliárd dollár volt, ami az előző negyedévhez képest 70 millió dollárral, az egy évvel ezelőttihez képest pedig félmilliárd dollárral csökkent. A GAAP adatokat vizsgálva a működésből eredő veszteség jelentősen csökkent, az ugyanis már csak 98 millió dollárra rúgott. Egy negyedévvel korábban még 422 millió dolláros, az előző év azonos időszakában pedig 580 millió dolláros működési veszteséget könyvelt el a cég. A teljes veszteség 146 millió dollár volt, ami szintén alacsonyabb az előző negyedéves 473 millió dolláros és az előző éves 590 millió dolláros értéknél. Ezek az eredmények nem tűnnek túl rózsásnak, mégis jobbak lettek, mint amit az elemzők korábban vártak, tehát van ok az örömre.

A Computing Solutions részleg, amelybe a processzorok és a lapkakészletek tartoznak, negyedéves szinten 9%-os, éves szinten pedig 38%-os teljes árbevétel-csökkenésen ment keresztül. Előbbi mögött az asztali számítógépek, a noteszgépek és a lapkakészletek iránti csökkenő kereslet, utóbbi mögött pedig a korábbinál alacsonyabb szállítási mutató áll. A GPU divízió teljes árbevétele negyedéves szinten 3%-kal nőtt, éves szinten pedig 12%-kal csökkent.

Jó hír, hogy az AMD első embere, Rory P. Read szerint a vállalat szerkezeti átalakításával kapcsolatos teendők nagyrészt véget értek, így a cég mostantól az új termékek piacra dobására fókuszál, amelyek hozzájárulnak az AMD 2013-as teljesítményének növeléséhez. A törekvések eredményeként a jövőben a termékpaletta még színesebbé, még változatosabbá válik.

A cég ezzel együtt folytatja a nagy növekedési potenciált rejlő területek, azaz a táblák, a nagysűrűségű szerverek, valamint a beágyazott rendszerek és az egyedi igényeket kielégítő megoldások piacának ostromát annak érdekében, hogy a cég piaci pozíciója és pénzügyi helyzete javulhasson.

Az AMD illetékesei úgy látják, a következő negyedév folyamán a jelenlegi eredményhez képest 2%-os növekedés várható, már ami a teljes árbevétel alakulását illeti.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward