Csökkenő érdeklődés az ERP-piacon

Csökkenő érdeklődés az ERP-piacon

Egy friss elemzés szerint 30 százalékkal csökkent a kereslet a vállalatirányítási rendszerek (ERP) iránt. A rEVOLUTION Software Kft. elemzése szerint a mikro- és kisvállalkozások befagyasztották ügyviteliszoftver-beszerzéseiket, és túlnyomó többségük idén nem is tervez költést. A közép- és nagyvállalatok körében már jobb a helyzet, ebben a szegmensben a döntések során a hangsúly az árról az előnyökre tevődik át. Ezek a cégek már nem csupán a szoftver árában gondolkoznak, hanem az elsődleges szempont, hogy a szoftver mennyiben képes nekik segíteni abban, hogy cégük felett hatékonyabb kontrollt gyakorolva kivédjék a válság hatásait.

Az ügyviteli rendszert szállító cégek különböző stratégiákkal próbálnak versenyezni a szűkülő piacon. Hosszú távon veszélyes a teljes piacra nézve, ha a kereslet visszaesése és a beszállítók hozzáállása éles árversenyt indukál, mert ez elkerülhetetlenül a minőség romlásához vezet - figyelmeztet az elemzés. A költségek csökkentése és az árverseny egyértelműen azt eredményezi, hogy a bevezető cég a befektetett erőforrá­sokon próbál spórolni, ez pedig a bevezetés és a rendszer használatának bizonytalanságát növeli.

"Negatív tendencia, hogy bár a beszállítók közötti verseny kiéleződött, ez nem minden esetben jelent az ügyfelek számára biztonságosabb bevezetést - jelentette ki Kustos Ferenc, a rEVOLUTION ügyvezető igazgatója.

Az első negyedévet a kis- és középvállalati üzletág 20 százalékkal nagyobb forgalommal zárta, mint az elmúlt év hasonló időszakában - válaszolta a Napinak Földi Valéria, az SAP Hungary Kft. kis- és középvállalkozásokért felelős igazgatója. Mint elmondta, nem tapasztalják az érdeklődés csökkenését, a projektek elhúzódását viszont igen. Ennek egyik oka az EU-pályázatok sikere vagy sikertelensége: ma már csak a nyertes pályázat jelent ERP-bevezetést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward