Csökkennek a Vista-árak

Árcsökkentéssel próbálja elősegíteni a Microsoft a Vista-ra váltást - verziótól függően 30-80 dollárral.

Csökkennek a Vista-árak

Árcsökkentéssel próbálja elősegíteni a Microsoft a Vista-ra váltást - verziótól függően 30-80 dollárral.

A csúcs-változat (Vista Ultimate) kapja a legnagyobb árvágást: ezt $299-ről $219-re viszik le, míg az upgrade-verzióért mostantól $219-et kérnek el ad eddigi $259 helyett. Szintén csökken a Vista Home Premium ára is, kerek 30$-al, így az eddigi $159 helyett már "csak" $129-ba kerül.

Az persze még így is kérdés, hogy érdemes-e váltani, főleg, amióta elérhetővé vált az XP SP3, ami továbbra is - finoman szólva - állva hagyja a Vista-t. Akinek azonban valamiért mégis a Vista a preferálandóbb, annak most itt lehet a remek alkalom.

A fenti árak azonban természetesen csak a Microsoft által ajánlott fogyasztói árak - ezek nem csak forgalmazótól, de földrajztól függően is változnak: a legnagyobb árcsökkenések ugyanis várhatóan az USA-ban lesznek, bár a többi fejlett piacon sem maradnak el az esések. A fejlődő piacok esetében pedig a Microsoft "összevonja" a Home Basic és a Home Premium teljes és upgrade-változatait (illetve nem tesz köztük különbséget), reményeik szerint ezzel is minél több embert sarkallva a tiszta szoftverek használatára.

A lépésen mindenesetre az elemzők is meglepődtek, olyan kifejezésekkel jellemezve azt, mint "Hallatlan", "Nem hinném, hogy valaha is csökkentettek volna ilyen sokat". A Microsoft a fejleményeket lényegében csak annyiban kommentálta, miszerint néha ők is tévednek - az árazás terén is. És mivel ezt most felismerték, hát korrigálták a hibát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward