Csökkennek a Surface RT árak

A Microsoft egyre erősebb eszközökkel próbál szabadulni a referencia tabletektől. Ezúttal a teljes paletta árát jelentősen csökkentették.

Csökkennek a Surface RT árak

A szoftveróriás táblagépei mostanában egyre sűrűbben köszönnek vissza a híroldalak hasábjain, de a téma rendre változatlan: minden alkalommal valamilyen akcióról számolhatunk be, melynek keretein belül vagy alacsonyabb áron juthatunk hozzá a masinákhoz, vagy éppen teljesen ingyen osztogatják ezeket egy-egy rendezvény alkalmával.

Ezúttal viszont még csak nem is egy neves alkalomhoz kötött dologról beszélhetünk, hanem nemes egyszerűséggel a teljes paletta ajánlott fogyasztói árának nagymértékű mérsékléséről. A Windows RT referencia táblagépeit, a Surface RT-ket 150 dollárral fogják olcsóbban kínálni mint eddig. Ennek köszönhetően a 32 GB-nyi tárhellyel szolgáló modellt már 350 dollárért bárki hazaviheti majd, míg a nagyobbik, 64 GB-os kivitelért cserébe is mindössze 450 dollárt fognak elkérni. Az érintésérzékeny billentyűzetes kabát pedig 100 dollár felárat jelent, tehát a Touch Coverrel 450 és 550 dollár lesz a 32 és 64 GB-os Surface RT.

Az Nvidia Tegra 3 chipje köré épülő megoldások helyét valószínűleg hamarosan a Qualcomm Snapdragon 800 lapkáit használó eszközök vehetik majd át, vagyis jó eséllyel a közeljövőben megérkezhet a Surface gépek következő generációja, ahogy arra a Microsoft a Worldwide Partner Conference alkalmával is utalt a napokban. Azt pedig a vállalat eddig sem titkolta, hogy elsőre nem sikerült a várt sikereket elérni, és a szerény eladási mutatók miatt még jelenleg is bőven akad Surface RT a raktárakban, ezektől pedig javallott megválni még a felmentősereg érkezését megelőzően.

Az új árakkal először az Egyesült Államokban találkozhatnak majd a vásárlók, és idővel más régiókra is kiterjedhetnek a leértékelések. A nagyszabású akció július 14-én veheti kezdetét. Ennél olcsóbban már csak az oktatási intézményekben juthatnak hozzá a készülékekhez, ilyen esetre ugyanis egyedi konstrukcióban 200 dolláros árat szabtak néhány hete.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward