Csodálkozunk

Csodálkozunk

Nincsenek jó híreim. Elemzők szerint a globális gazdasági válság hatására egyre növekszik az online-csalások száma. Mindenféle rusnya kártevők támadják a felhasználókat. Mindent eláraszt a spam.

Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede úgy érezte: a recesszió következtében jobban kell tartania személyazonosságának eltulajdonításától és hasonló bűncselekményektől. A válaszadók túlnyomó többsége attól félt, hogy bankkártyacsalás áldozatául eshet, illetéktelenek megszerzik személyi adataikat és visszaélnek ezekkel. A felmérést készítők szerint a gazdasági válság aláásta a pénzintézetek iránti bizalmat, ráadásul a netes bűnözők is minden eszközt megragadnak, hogy pénzhez jussanak: nem csoda, hogy nő az online-csalások száma. Egy másik vizsgálat szerint - több mint 80 millió gép átfésülése alapján - azt találták, hogy a számítógépek öt-húsz százalékán semmiféle biztonsági frissítést nem végeznek, azaz nem teszik fel a Microsoft havi rendszerességgel kibocsátott javítócsomagjait sem.

Nemrég beszélgettem egy komoly szoftverfejlesztő cég technológiai vezetőjével. Elmondta, hibátlan szoftvert nemhogy gyakorlatilag nem lehet írni, de elméletileg sem. Hibásak az operációs rendszerek, hibásak a fejlesztőeszközök, hibáznak a programozók. Enyhén szólva sem biztató a helyzet.

Csodálkozunk?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward