Cseppálló alaplapokkal készül az ASRock

Az ASRock igen izgalmas alaplap kínálattal várja a Haswell APU egységek és a nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok rajtját.

Cseppálló alaplapokkal készül az ASRock

Az ASRock egyes Z87-es, illetve H87-es lapkakészlettel ellátott alaplapjait már korábbi hírünkben bemutattuk, igaz, a termékek pontos tulajdonságairól akkoriban még meglehetősen kevés információ állt rendelkezésre. Ez a helyzet sajnos azóta sem változott, ám cserébe érkezett némi információ egy igazi különlegességről, amivel a gyártó a Haswell APU egységek és a nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok rajtjára készül.

A jelek szerint egyes LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott, nyolcas sorozatú lapkakészlet köré épülő ASRock alaplapok esetében egy meglehetősen érdekes tulajdonság is rendelkezésre áll majd: a cseppálló felépítés.

Hogy erre mikor van szükség? Például akkor, ha egyedi folyadékhűtő rendszert építünk az adott konfigurációba, aminél szakszerűtlen összeszerelés alkalmával fennáll az folyadékszivárgás veszélye. Persze a hűtőközeg a csövek esetleges sérülésekor is elkezdhet szivárogni. Így vagy úgy, a végeredmény mindenképpen kellemetlen, ugyanis drága mulatság eláztatni egy felsőkategóriás komponensekből összeállított PC-t - de még egy olcsóbbnál sem öröm egy efféle "móka". A folyadékállóság extrém tuning alkalmával is jól jöhet, hiszen a hőmérsékletkülönbség miatt kicsapódó pára szintén káros az alaplapok "egészségére".

Az új ASRock alaplapok persze nem minden hűtőközeggel szemben ellenállóak, de a folyadékhűtő rendszerekben alkalmazott folyadékok többségénél nem jelent majd problémát ha szivárgás következtében néhány csepp az alaplapra kerül.

A-Stlye Purity Audio
A-Stlye Purity Audio

Az ASRock új, nyolcas sorozatú lapkakészletek köré épülő alaplapjai a vállalat friss integrált audió vezérlő technológiáját is megkapják, amely Realtek ALC1150-es alapokon nyugszik. A 7.1 csatornás audió vezérlő fedélzetén 115 dB-es jel/zaj arányú DAC is helyet kap, de a kínálatban két TI NE5532-es erősíti is jelen lesz. Ezek közül az egyik egy differenciálerősítő, míg a másik egy prémiumkategóriás fejhallgató erősítő, ami akár a 600 ohmos fejhallgatókkal is könnyedén megbirkózik. A DTS Connect támogatással és EMI borítással rendelkező audió vezérlő a Purity Sound fantázianevet kapja.

Jó hír, hogy a kínálatban 802.11ac WiFi adapterrel, HomeCloud szoftverrel és HDMI bemenettel ellátott modellek is lesznek. A HDMI videó bemenet jóvoltából HDMI kapcsolaton keresztül rögzíthetünk majd videókat, ha az információk helyesek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward