Csendre hangolt számítógépház a Be quiet műhelyéből

A Silent Base 600 utódjaként érkező újdonság számos fejlesztésen esett át annak érdekében, hogy jó szellőzést, remek bővítési lehetőségeket és csendes működést kínálhasson leendő tulajdonosának.

Csendre hangolt számítógépház a Be quiet műhelyéből

A Be quiet! fejlesztőcsapata alaposan felfrissítette egyik legrégebbi számítógépház-dizájnját, a Silent Base 600-at, így elkészült a Silent Base 601-es modell. A Silent Base 600 egyébként nagyjából három éve mutatkozott be, így bizony ideje volt némi ráncfelvarrásnak.

A prémiumérzett nyújtó számítógépház masszív fém paneleket használ, amelyekre zajcsillapító anyag is került, plusz számos egyéb trükköt is bevetettek a tervezők, hogy a házból minél kevesebb zaj szűrődjön ki, de ez ne menjen a szellőzés rovására se. Az 514 milliméter magas, 240 milliméter széles és 532 milliméter hosszú számítógépház letisztult dizájnnal érkezik és a ma oly divatos kétkamrás felépítést használja, bal oldaláról pedig az edzett üveg oldallap sem hiányzik – akinek viszont utóbbira nincs szüksége, teli oldallappal érkező változatot is választhat.

Galéria megnyitása

Az új ház azok számára is jó választás lehet, akik már unják az RGB lázat, ez a ház ugyanis egyáltalán nem tartalmaz színes világítást. Dizájn terén narancs, ezüst vagy fekete betétekkel ellátott változatok közül lehet választani. Aki mégis az ablakos kiadásra vágyik, örülhet a diszkrét kábelmenedzsmentnek és a használaton kívüli HDD bővítőhelyeket takaró kiegészítőknek, amelyek letisztult megjelenést biztosítanak a rendszer számára.

A 11,2 kilogrammos ház belsejében Mini-ITX-től egészen E-ATX szabványig férnek el a különböző alaplapok a szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő kivágásokkal ellátott alaplaptálcán. A bővítőkártyákat hét vízszintes és két függőleges PCI slot várja, így utóbbiaknak köszönhetően 90 fokkal elforgatva is beszerelhető a videokártya, ha a szükséges riser kártyát is beszerezzük. A ház 5,25 hüvelykes meghajtók számára nem kínál helyet, 3,5 hüvelykes meghajtókból azonban három fér el benne, de akár hat darab 2,5 hüvelykes adattároló is elhelyezhető a gyári rögzítési pontokon. További bővítőhelyek vásárlásával akár összesen akár 7 darab 3,5 hüvelykes vagy 14 darab 2,5 hüvelykes adattároló számára is kialakítható hely.

Galéria megnyitása

Ha a HDD keretet a helyén hagyjuk, akkor 287 milliméter hosszú bővítőkártya fér el, de ha kiszereljük, akkor 449 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak a kártyák. Processzorhűtőből akár 185 milliméter magas példányt is beszerelhetünk, a tápegység számára pedig 288 milliméternyi helyet különítettek el.

Az előlap mögött, a tetőlap alatt és a ház oldalain 10 milliméter vastag zajszigetelés segíti a csendesebb működést, az oldallapok pedig egyszerűen és kényelmesen szerelhetőek, hála a nyomásra nyitó és záró mechanikának. A kritikus helyeken szűrő állja a por útját, az előlap oldalán pedig speciális szellőzőt alakítottak ki, ami segíti a zaj csökkentésében, ugyanakkor a friss levegőt is hatékonyan beengedi. Gyárilag két darab előlapi és egy hátlapi Pure Wings 2 140 mm-es ventilátor áll rendelkezésre, amelyekhez háromállású fordulatszám-szabályzó is jár (5 V, 8 V, 12 V), ami a gyári ventilátorokon felül egy további 3-tűs csatlakozót használó légkeverőt is fogad.

Galéria megnyitása

A ház előlapján egyébként két 120 vagy 140 milliméteres ventilátor fér el, a tetőlap alá pedig három darab 120 vagy 140 milliméteres légkeverőt szerelhetünk, sőt, a tápegység kamrájának teteje is fogad egy 120 vagy 140 milliméteres ventilátort. Aki inkább folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, a ház előlapja mögé és tetőlapja alá akár egy-egy 360 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhet, a ház hátulja pedig maximum 140 milliméteres hőleadó radiátort fogad.

Előlapi portok terén egy USB 2.0-s és két USB 3.0-s csatlakozó jár, és természetesen a szokásos audió portok is a kínálat részét képezik. A Silent Base 601 várhatóan az elkövetkező hetek folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A tömör oldallappal ellátott változat 119,90 euróba kerül, míg az edzett üveg oldallappal érkező verzióért 129,9 eurót kérnek majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap