Csendes rajtot vett a Galaxy S3 Slim

A Samsung legújabb okostelefonja a középkategóriában áll rajthoz, és a méltán híres SGS3 nevét veszi kölcsön.

Csendes rajtot vett a Galaxy S3 Slim

A Samsung ismételten bővítette a kínálatát, és ezúttal is egy friss okostelefon érkezéséről számolhatunk be. A Galaxy termékcsalád új tagja az S3 Slim nevet fogja viselni, és ahogy az az alábbiakban látható lesz, itt a Slim szócska egyáltalán nem a fizikai paraméterre, hanem a tudásra fog utalni.

A Galaxy S3 Slim minden tekintetben elmarad a két évvel korábbi csúcsmodelltől, a Galaxy S3-tól, még a vékonyságát tekintve is, hiszen ez 9,7 milliméteres házban lakik, így a Slimként bevetésre küldött SGS3 egyértelműen egy butított megoldást takar. Az eszköz a Samsungtól megszokott formavilágot fogja felidézni, és fehér vagy fekete színekben lesz elérhető az érdeklődők számára. Az előlapot egy 4,52 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami alatt a Samsungnál szokásos kiosztásban, az androidos kezelőszervek hármasa található. A felhasznált panel felbontása mindössze 960 x 540 képpontos (qHD) és TN+Film TFT technológiát szállít, így a megszokottnál szűkösebb betekintési szögekre van kilátás. A bekapcsolást követően a kijelzőn az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer rajzolódik majd ki, ami ugyan már a legkevésbé sem nevezhető frissnek, de a TouchWiz felhasználói felület révén jó néhány extra tartalommal és képességgel is szolgálni fog (ilyen például a Samsung Apps, a Chat ON és az ActiveSync is). Sajnos a frissítés lehetőségéről egyelőre nem esett szó.

Ennek az okostelefonnak a belsejében is egy négymagos lapka jutott főszerephez, mint az SGS3 esetében, ám a hasonlóság itt véget is ér, ugyanis az 1,4 GHz-es Exynos 4212 helyét már egy Vivante grafikus egységgel szolgáló, Cortex-A7 alapokra építkező, 1,2 GHz-es Marvell Armada PXA1088 chip vette át. Ez a SoC nem ritka látvány az utóbbi időben a Samsung palettáján, és a mindennapos használat során megfelelő teljesítménnyel tud szolgálni. A rendszernek emellett 1 GB-nyi memória beosztását kell megoldania, míg a felhasználók alapból 8 GB-os háttértárral gazdálkodhatnak. Ez utóbbi persze bővíthető lesz microSD kártya segítségével (maximum 32 GB-tal), így nem kell aggódni, ha szűkösre fordulna a helyzet. A kapcsolati képességei között a jelek szerint van 21 Mbps-os letöltési sebesség elérésére képes 3G HSDPA+ modem, 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Direct támogatással, Bluetooth modul és A-GPS vevő is, ami képes a GLONASS műholdaktól érkező jeleket is felhasználni.

Két kamera kapott helyet a fedélzetén, de egyiktől sem kell túl komoly eredményre számítani. A főkamera autofókuszos, egy LED villanó társaságát élvezi és 5 megapixeles fotók készítésére lesz alkalmas. Amennyiben viszont videózni szeretne vele a jövendőbeli tulajdonosa, már 1080p-s támogatást nyújt a szerkezet – a gyenge szenzor azonban a mozgóképfelvételek minőségére is rányomhatja a bélyegét. A videócsevegések bonyolítását egy VGA egység fogja lehetővé tenni, így túlzottan sokat ettől sem kell várni, de a feladatát hiánytalanul el tudja majd látni. Az S3 Slim térfogata egyébként egészen pontosan 133 x 66 x 9,7 milliméter, a tömege pedig 139 gramm. Ebbe már benne foglaltatik a 2100 mAh-s kapacitású akkumulátor is, amivel átlagos, vagy kicsit az alatti üzemidő érhető el. A Samsung által megadott mérési adat alapján a mobil folyamatos videózás mellett 8 órányi terhelés után adja meg magát a teljes feltöltést követően.

A Galaxy S3 Slim várhatóan először Dél-Amerikában fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ugyanis a Brazil kirendeltség hivatalos honlapján bukkant fel. Az újdonság debütálásának dátumáról és ajánlott fogyasztói áráról egyelőre semmit nem lehet tudni, de az szinte biztosan kijelenthető, hogy már nem kell rá sokat várni, és a középkategóriát fogja erősíteni az ár tekintetében is. Az S3 Slim terjesztését elsősorban a fejlődő országokban kezdhetik, siker esetén pedig szélesebb körben is elérhetővé válhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward