Csendben megújult a Moto Hint

A Bluetooth-os headset hosszabb beszélgetési időt ígér, és a hangminősége is javult.

Csendben megújult a Moto Hint

A Motorola tavaly szeptemberben mutatta be a Moto Hint névre hallgató headsetjét, ami azzal hívta fel magára az érdeklődők figyelmét, hogy jóformán kémcuccnak is elmenne, annyira apró. A fülbe illeszthető, pénzérményi eszköz most átesett az első generációváltáson.

A megújult Moto Hint nagyvonalakban az előd formavilágát és szellemiségét örökíti tovább, de természetesen néhány ponton csiszoltak rajta a szakemberek az elmúlt csaknem egy év alatt. Az első és egyben legfontosabb változás, hogy egy nagyobb akkumulátort zsúfoltak a kis testébe, melynek köszönhetően mintegy 70 százalékkal tovább lehet majd vele telefonálni. Az elődje még csak tíz órát bírt egy töltéssel, ez viszont már a gyári adat alapján 17 órán át fogja húzni. Ez utóbbi már nagyjából megfelel annak a beszélgetési időnek, amit a legtöbb felsőbb árkategóriás mobil is nyújtani tud, tehát ki lehet jelenteni, hogy a friss Moto Hint már bírni fogja addig, ameddig az okostelefonra is számítani lehet.

Dizájn tekintetében ezúttal is a kifinomultságon volt a hangsúly, és még egy elegáns tok is jár a készülékhez, amibe egy mozdulattal bele lehet tenni, amikor éppen nincsen rá szükség. A háza némileg tovább finomodott, így még jobban passzol a hallójáratba, amivel sikerült javítani a hangzásán is. Az új Moto Hint nem csak a mobilhívások bonyolításában lesz megbízható társ, hanem egyéb műveletek alkalmával, például hangvezérlésnél is lehet rá számítani. Az apróság használatával kéz nélkül, puszta diktálással lehet például szöveges üzeneteket küldeni – persze egyelőre nem magyar nyelven, hiszen a támogatás hiánya miatt ez vélhetően több vesződéssel járna, mint kézbe venni a mobilt. Mint minden Motorola headset, ez is a CrystalTalk technológiát használja, ami kiválóan csillapítja a különböző külső zajokat, így érve el a lehető legjobb hangminőséget.

A második generációs Moto Hint Bluetooth 3.0 modullal tartja a kapcsolatot és az EDR-t (Enhanced Data Rate – megnövelt adatátviteli sebesség) is támogatja a magasabb sávszélességű hangátvitel elérése érdekében. Furcsa egyébként, hogy a Motorola szakemberei miért nem a Bluetooth 4.0 vagy 4.1 használata mellett döntöttek, hiszen így még kijjebb lehetett volna tolni az üzemidőt, és ha esetleg az aptX kiterjesztést is használatba vennék, még tovább lehetne javítani a hangzáson is. Talán majd a harmadik generációnál ennek a váltásnak is eljön az ideje. A készülék összepárosítható lesz jóformán bármilyen eszközzel, ami Bluetooth-szal működik, szerencsére a mobilos rendszerek között sem válogat, szót ért az iOS-szel, a Windows Phone-nal és persze az Androiddal is, ráadásul a kicsit koros Bluetooth támogatásnak hála ilyen tekintetben sem kell aggódni az érdeklődőknek, hiszen napjainkban már minden okostelefonban minimum Bluetooth 4.0 modul lapul.

A Motorola mindig is az élbolyba tartozott, ha headsetről volt szó, és elnézve az új Moto Hintet, ez valószínűleg a közeljövőben sem fog megváltozni. A készülék persze most is eléggé húzós árcédulát kapott, de az elődjénél még így is olcsóbban kezd. Az ajánlott fogyasztói ára 150 helyett „mindössze” 130 dollárban lett meghatározva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward