Csendben megjelentek a Braswell SoC egységek

A Bay Trail SoC egységeket váltó újdonságok nagyobb CPU és GPU teljesítményt kínálnak ugyanakkora, vagy alacsonyabb fogyasztás mellett.

Csendben megjelentek a Braswell SoC egységek

Az Intel csendben, minden különösebb bejelentés vagy hírverés nélkül indította hódító útjukra a Braswell alapú SoC egységeket, amelyek a Bay Trail sorozat tagjait váltják az olcsó noteszgépek és asztali számítógépek piacán. A 14 nm-es csíkszélességgel készülő Braswell SoC egységek új GPU és CPU architektúra köré épülnek, így nagyobb CPU és GPU teljesítményt kínálnak, méghozzá úgy, hogy TDP-jük ezzel egy időben elődeikével azonos szinten, vagy alacsonyabban helyezkedik el.

Mobil fronton a Celeron N3000-es, N3050-es, N3150-es, illetve a Pentium N3700-as modellel találkozhatunk, míg asztali fronton a Celeron N3050, a Celeron N3150 és a Pentium N3700 próbál labdába rúgni a konkurens megoldásokkal szemben.

A Braswell SoC egységek egy vagy két CPU modullal, egy GPU-val, valamint DDR3-as memóriavezérlővel és beépített platformvezérlő hubbal érkeznek, azaz egy chip alkotja a komplett platformot. Egy-egy CPU modul összesen két darab Airmont alapú processzormagot tartalmaz, amelyek 1 MB-nyi megosztott másodszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak. A processzormagok SSE4-ig bezárólag minden SIMD utasításkészletet támogatnak, de ezzel együtt Intel 64 támogatással, virtualizációs támogatással és Burst Performance támogatással is rendelkeznek. Maga a GPU a broadwell SoC egységekből már ismert Generation 8 LP architektúra köré épül és kiviteltől függően maximum 16 EU-val rendelkezik. A memóriavezérlő minden esetben DDR3-1600 MHz-es támogatást kínál.

Az új SoC egységek legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A Celeron modellek listaára 107 dollár lesz, csak úgy, mint Bay Trail alapú elődeiké. A Pentium N3700 listaára 161 dollár. Az újdonságok köré épülő olcsó asztali- és mobil konfigurációk rövidesen elrajtolhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward