Csendben, hasznos újításokkal érkezett a Chrome 32.0

Az új webböngésző fülein látszik, melyiken zajlik éppen hangfelvétel, tartalomlejátszás vagy éppen Chromcast streamelés.

Csendben, hasznos újításokkal érkezett a Chrome 32.0

Elkészült a Google Chrome webböngészőjének legfrissebb, 32.0-s kiadása, amely tartogat néhány hasznos újítást a tarsolyában. Az egyik az, hogy a megnyitott böngészőfülek immár képet adnak azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik rajtuk: ha videót vagy audió tartalmat játszanak le, vagy éppen valamilyen felvételkészítés zajlik rajtuk, esetleg streamelnek ChromeCast-re, akkor a jobb szélükön, a bezárás ikon mellett az éppen aktuális tevékenységnek megfelelő ikon jelenik meg, ahogy az a lenti képen is látszik.

Ezek közül az átlagfelhasználók számára kétségkívül a tartalomlejátszásról árulkodó hangszóró ikon lesz a leghasznosabb, ugyanis segítségével könnyen kiderül, a rengeteg megnyitott böngészőfül közül melyikről érkezik az az idegesítő reklámhang, amit már egy ideje keresünk, de az is kiderül, éppen honnan szól a zene.

A Chrome 32.0 emellett átdolgozott Modern UI módot is kapott, ami Windows 8 alatt lesz hasznos. A webböngésző ebben a módban továbbra is maximális méretre állítható, de alap esetben ablakos módban jelenik meg, méghozzá ahhoz hasonló felhasználói kezelőfelülettel, ami a Chrome OS-ből lehet ismerős. Alul egy sáv jelenik meg, amelyen weboldalak vagy webes alkalmazások ikonjai sorakoznak, a bal szélen pedig egy Start menühöz hasonló alkalmazásindító kap helyet. Az ablakok felső részén nagy vezérlőgombok láthatóak, háttérkép pedig nincs, csak egy lehangoló szürke hátteret kapunk.

Supervised Mode
Letöltési figyelmeztetés

A fentiek mellett fontos újítás, hogy a Chrome 32.0 immár Supevised Users módot is kínál, ami a szülők számára a gyerekek böngészési szokásainak menedzseléséhez tökéletesen használható, de arra is jó, hogy erősebben figyelmeztesse a felhasználót, ha az éppen potenciálisan fertőzött tartalom letöltésére készül.

A Chrome 32 innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward