Csendben felbukkant a Lenovo A7010

A Lenovo nem kerített nagy feneket a legújabb okostelefonjának, egész egyszerűen megjelent a boltokban az A7010.

Csendben felbukkant a Lenovo A7010

A Lenovo az élmezőnyt képviseli az okostelefonjaival, pedig az új készülékei sokszor csak úgy felbukkannak a semmiből, mindenféle médiafelhajtás, vagy hivatalos sajtóközlemény nélkül. Ez történt az A7010 modell esetében is, amit a jó hangzást szem előtt tartva alkottak meg a tervezők.

Az A7010 esetében aligha fogja elkerülni az emberek figyelmét a két hangszóró (1,5 watt) elhelyezkedése, éppen ezért kezdjük is itt az eszközzel való ismerkedést. A szóban forgó hangkeltők szegélyezik az előlapot alul és felül is. Ez a kialakítás leginkább a HTC Boom Sound rendszerére hajaz. A telefon értelemszerűen sztereóban fog megszólalni, és ha az általa „gerjesztett” hangok is a HTC megoldását fogják idézni, akkor egészen remek élményben lehet majd része a felhasználóknak. A Lenovo a szoftveres oldalt sem szerette volna elhanyagolni, ha már a hardverre sok figyelmet fordított, éppen ezért Dolbyhoz fordult. Ennek eredményeként az ATMOS szoftver teszi tiszteletét az A7010-en, ami arról próbál majd gondoskodni, hogy a hangok még nagyobb tér érzetét keltsék.

Az előlapot megelevenítő megjelentő Full HD felbontással és IPS technológiával dolgozik, a panel átlója 5,5 colos. A képminőségre egészen biztos, hogy nem lehet majd különösebben panasza a felhasználóknak, hiszen a 401 PPI-s pixelsűrűségnek hála a legapróbb részletek is élesen rajzolódhatnak ki, ráadásul széles betekintési szögekkel, magas fényerővel és jó színvilággal lehet számolni. Az A7010 fotós képességei miatt sem kell szégyenkeznie a Lenovónak. Bár az 5 és a 13 megapixeles kamerafelállás már eléggé megszokott, az azért még egyáltalán nem általános, hogy a főkamera például fáziseltérésen alapuló automatikus fókuszrendszerrel (PDAF) dolgozzon. A telefon hátoldalára került még dupla LED-es (kéttónusú) segédfény is, ami jól fog jönni akkor, ha a képalkotáshoz nincs elegendő környezeti fény. Az 5 MPixeles szelfikamerával sok fiatal szívébe lophatja be magát az okostelefon, de persze az sem utolsó szempont, hogy a videóhívások alkalmával 1080p-s támogatást nyújt – ugyanez igaz a másik kamerára is.

A Lenovo egy nyolcmagos, 1,5 GHz-es MediaTek MT6753 központi chippel látta el az újdonságot, ami a grafikus képességeit tekintve (Mali-T720 MP3) semmi esetre sem acélos, de az applikációk futtatása egészen biztos, hogy nem fog neki semmilyen gondot okozni. Gördülékeny, gyors készüléknek ígérkezik az A7010. A rendszermemória tekintetében is jó a helyzet, 2 GB várja, hogy munkába állhasson, ami a legtöbb felhasználó számára éppen elegendő is. A háttértár tekintetében sajnos már nem ilyen rózsás a helyzet, mindössze 8 GB-nyi tárkapacitással kecsegtet az okostelefon. Befogadja a microSD memóriakártyákat egészen 128 GB-os méretig, szóval szerencsére némi ráfordítással könnyedén lehet segíteni a szűkös hely problémáján. A kapcsolati képességek tekintetében komolyabb extrát nem szállít az A7010, szóval NFC chipet például senki ne keressen, de az FM rádió azért belefért a keretbe. Az okostelefon rendelkezik 4G LTE támogatással, a Wi-Fi-je 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő, ezen felül van még a kelléktárában Bluetooth 4.0 modul és persze az A-GPS vevő sem hiányozhat belőle. A készülék kettő SIM kártya használatára lett felkészítve, ezáltal még több érdeklődőre számíthat a Lenovo.

A bekapcsolást követően az újdonsült tulajdonosok az Android 5.1 Lollipoppal ismerkedhetnek meg, amire a Lenovo a saját felhasználói felületét húzta rá. Lesznek előre telepített alkalmazások és plusz szolgáltatások, funkciók is a rendszerben, amelyeknek köszönhetően rögtön egy jól használható, sokoldalú gép üti majd az emberek markát. A készülék eléggé magas lett, ami szinte elkerülhetetlen, ha ilyen elrendezéssel kerülnek a hangszórók az előlapra, de talán a hangzásvilág ezért a kompromisszumért kárpótolja majd a vásárlókat. 153,6 x 76,5 x 9 milliméteres vonalak határolják az A7010-et, a tömege pedig éppen 160 gramm. Kiemelendő a neve mellett, hogy egy ujjlenyomat-olvasó is került a fedélzetére, aminek a használatával könnyedén lehet biztonságossá varázsolni az egész rendszert. Jelkódok és jelszavak felváltására is használható az integrált biometrikus szenzor. A telefon hátlapja mögé bújtatott 3300 mAh-s akkumulátor megfelelő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy talán még az átlagosnál is tovább tartsa életben a gépet. A Lenovo mérései szerint egy feltöltéssel 23 órán át lehet folyamatosan telefonálni a masinával, ami valóban szép teljesítménynek számít. Ráadásul ehhez jön még az az adalék, hogy lítium-polimer technológiás egységről beszélhetünk, szóval még a tartóssága is rendben lesz. Az új telefonhoz csak fehérben vagy feketében lehet hozzájutni.

A Lenovo A7010 (Vibe X3 Lite) világszerte több országban is megmutatta már a bájait. Brazíliában 340 dollárnak megfelelő összegért vásárolható meg, és valószínűleg hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward