Csendben érkezett a Galaxy Tab A (2016)

A sorozat 2016-ban egy hét colos változattal bővült.

Csendben érkezett a Galaxy Tab A (2016)

Az új Galaxy Tab A (2016) pontos és becsületes neve Tab A (2016, 7.0), így jelenhet meg a boltok polcain, és ebből azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy 7 hüvelykes megjelenítővel ellátott eszközről van szó. A bevetésre küldött panel 1280 x 800 képpontos felbontású, tehát már nincs komoly gond a pixelességével. Mivel egy táblagépről beszélhetünk, nem a kamerázás az elsődleges szempont, de mivel a Samsung ilyen téren is kellően jól szerepel, erre is érdemes kitérnünk. Az új modell egy 2 és egy 5 megapixeles – mindkettő CMOS alapú – képalkotóval lett megtoldva, a szerényebb tekint előre, a jobb képességű pedig a főkamera szerepét tölti be. Kiemelkedő teljesítményre persze nem kell számítani, de hozza a kötelezőt a Samsung. Ha videózni szeretne a felhasználó, akkor 720p-s felvételek alkotására lesz képes a masina – természetesen 30 képkockás sebesség mellett (lejátszáskor pedig támogatott az 1080p is). Sajnos segédfény egyik kamerához sem szegődött, ami azt jelenti, hogy a fényviszonyok romlása rányomhatja a bélyegét a fotók és videók minőségére is.

A Samsung jó szokásához híven nem osztotta meg a nagyközönséggel, hogy milyen központi chippel látta el az újdonságot. Annyit lehet tudni a szóban forgó lapkáról, hogy egy négymagos konstrukcióról van szó, ami 1,3 GHz-es órajelen üzemelő feldolgozókat állít csatasorba. (Sajnos ezúttal megtippelni sem tudjuk pontosan, hogy mivel lehet dolgunk, de a Spreadtrum SC8830 és az Exynos 3475 az esélyes.) A rendszermemória 1,5 GB-os kapacitással szolgál, ami az átlagfelhasználók számára hellyel-közzel elegendő lehet a mindennapos használat jelentette kihívások során. A háttértár 8 GB-ot nyújt a jövendőbeli tulajdonosok számára, amiből gyárilag csak 4,3 GB a szabadon felhasználható. Szerencsére van bővítési lehetőség, és akár 200 GB-os memóriakártyát is be tud fogadni. Hírünk alanya csak Wi-Fi-t vonultat fel, de idővel érkezhet belőle olyan kivitel, ami mobilinternet-kapcsolat létesítésére is alkalmas lehet. Egyébként ki kell emelni, hogy a megszokott dolgokon felül került bele GLONASS támogatással is szolgáló GPS vevő, szóval még akkor is jól jöhet a gép, ha navigációs feladatkörben kell helytállnia.

A készülék bekapcsolását követően a felhasználók az Android 5.1-gyel ismerkedhetnek meg közelebbről. A Samsung bevetésre küldhette volna már a Marshmallow-t a Lollipop helyett, így csak a remény marad, hogy a tábla idővel azért sorba áll majd az Android 6.0 frissítésért. A Galaxy Tab A (2016) felületén a Touch Wiz rajzolódik ki, ami számos extra alkalmazást, szolgáltatást és tartalmat nyújt a vásárlóknak. A külleme tipikusan „samsungos”, minden porcikájában a dél-koreai vállalat által alkalmazott dizájnjegyeket hordozza, ami abszolút nem probléma, mert minőségi gond nincs, de izgalmas elemeket kár keresni. Az érdeklődőknek ráadásul nincs sok választási lehetősége, csak feketében vagy fehérben csaphatnak le rá. A vállalat kiemelte, hogy egy jól hordozható tabletről van szó (8,7 mm vastag és 283 grammot nyom), ezáltal azoknak az egyik kedvence lehet, akik sokat utaznak az életük során. És további örömre ad okot, hogy jó lesz az üzemideje, ugyanis egy 4000 mAh-s akkumulátor lapul a burkolata alatt. A hivatalos mérési eredmények szerint egy töltéssel 11 órán át lehet majd internetezni rajta, vagy 9 órányi videózásra nyílhat vele lehetőség.

A Samsung Galaxy Tab A (2016, 7.0) árát is ismerjük már, a készülékért 170 eurós összeget kell leszurkolni Európa-szerte. Jutányosnak semmi esetre sem nevezhető a szerkezet, biztosan akad nála jobb vétel a piacon, de összességében nem okoz csalódást, és biztosan sok érdeklődő figyelmét kelti majd fel. Azt nem tudjuk, hogy más méretekben mikor lesz elérhető a Galaxy Tab A (2016) termékcsalád, de garantáltan nem ez a mostani lesz az egyetlen modell ezen a néven.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward