Csendben 10 GbE opciót kapott az M1 alapú Mac Mini

Az Apple nem verte nagy dobra az újítást, pedig biztosan sokan örülnek majd neki a modern helyi vezetékes hálózattal rendelkező potenciális vásárlók közül.

Csendben 10 GbE opciót kapott az M1 alapú Mac Mini

Az M1 SoC egység köré épített Mac Mini tavaly novemberben mutatkozott be, az előzetes teljesítményadatok és információk alapján egészen kellemes kis asztali konfigurációnak tűnt. Ezt később az érkező független teszteredmények is megerősítették, ám egy apró hiányérzet azért maradhatott a termék kapcsán: nem állt rendelkezésre 10 GbE opció, csak egy 1 Gigabites Ethertnet portot rejtett a ház, ami a legmodernebb otthoni hálózati infrastruktúrát használók számára furcsa lehetett.

Nyilván a célszegmens esetében a többség számára bőségesen elég az 1 Gb-es Ethernet port is, ám az Apple csapata a jelek szerint így is azt gondolta, érdemes lehet beemelni a listára a 10 GbE opciót. A hiányérzet már csak azért is kialakulhatott sokakban, mert az Intel alapú Mac Mini esetében viszont volt 10 GbE opció, így az M1-es modell vásárlói joggal várhatták, hogy az új modellnél is lesz hasonló lehetőség.

Galéria megnyitásaEddig a Mac Mini esetében csak a rendszermemória és a tárhely bővítésére volt mód a vásárlás alkalmával, természetesen jókora felárért cserébe, ahogy azt már megszokhattuk. Mostantól viszont végre az Ethernet részleg esetében is van mód bővítésre, igaz, ezért 100 dollárnyi felárat kérnek el.

Az M1 SoC egységgel ellátott Mac Mini alap esetben egy Broadcom BCM5701 gyártmányú GbE vezérlőt kap, ám ezt az említett felárért cserébe egy 10 GbE vezérlőre is lecserélhetjük mostantól, ám azt nem árulta el az Apple, az új opció mögött pontosan milyen gyártmányú vezérlő bújik meg, így az is rejtély, pontosan hány PCI Express sávot használva csatlakozik az M1-es SoC-hoz.

Az új Ethernet opció egyébként minden különösebb hírverés nélkül, csendben jelent meg az Apple hivatalos weboldalán található konfiguráló listában, de ez mit sem von le az értékéből: aki eddig 10 GbE vezérlővel ellátott M1-es Mac Mini-re vágyott, mostantól bezsákolhat egyet magának.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap