Csak jövőre érkezhetnek az igazán olcsó ultrabookok

Idén minden kétséget kizáróan csökkenhet az ultrabookok ára, ám a korábban beharangozott 599 dollár és 699 dollár közötti árszint elérésére ebben az évben még nem igazán lesz esély – állítják a DigiTimes munkatársainak nyilatkozó noteszgép gyártók. Az Ivy Bridge alapú ultrabookok megjelenése előtt egy komoly raktárkisöprésre kerül sor, amelynek következtében a Sandy Bridge alapú ultrabookokhoz a korábbinál jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni.

Csak jövőre érkezhetnek az igazán olcsó ultrabookok

Idén minden kétséget kizáróan csökkenhet az ultrabookok ára, ám a korábban beharangozott 599 dollár és 699 dollár közötti árszint elérésére ebben az évben még nem igazán lesz esély – állítják a DigiTimes munkatársainak nyilatkozó noteszgép gyártók. Az Ivy Bridge alapú ultrabookok megjelenése előtt viszont egy komoly raktárkisöprésre kerül sor, amelynek következtében a Sandy Bridge alapú ultrabookokhoz a korábbinál jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni.

 

A gyártók szerint az ultrabook piacon kulcsfontosságú az egyes konfigurációk ára, hiszen ez befolyásolja a termékek iránti igények alakulását. Jelenleg az ultravékony noteszgépekben ahhoz, hogy a karcsúság biztosítható legyen, mindenképpen SSD meghajtót kell alkalmazniuk a gyártóknak, ám ezek az adattárolók nagyjából tízszer drágábbak, mint a merevlemezek. A gyártási költséget az egyedi, ultravékony LCD panelek is megdobják, valamint az alumíniumból készült, úgynevezett unibody notebook házak sem olcsóak. Utóbbiaknál a ház – az Apple alumínium MacBookjaihoz hasonlóan – CNC technológiával egyetlen alumíniumtömbből van kimarva.

Az említett komponensekből az utóbbi időben egyre több készül, ugyanis az ODM vállalatok egyre növelik gyártókapacitásaikat, de a komponensek árai még így is meglehetősen magasak. Még a legagresszívebb költségcsökkentés mellett sem valószínű, hogy idén a legolcsóbb ultrabookok képesek lesznek benézni a 799 dolláros árszint alá.

Az 599 és 699 dollár között árkategóriában helyet foglaló ultrabookok érkezésére a dolgok jelenlegi állása szerint majd csak 2013-ban kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward