Csak a mobil kétmagos Ivy Bridge CPU-k késnek

A DigiTimes a noteszgép gyártóktól származó információkra hivatkozva nemrégiben azt állította, hogy az Intel az Ivy Bridge sorozatú processzorokat ugyan áprilisban hódító útjukra indítja, de a termékek eleinte csak kis mennyiségben kerülhetnek forgalomba – a helyzet javulására pedig majd csak valamikor június folyamán lehet számítani. Most friss hírek érkeztek a témában, amelyek alapján úgy tűnik, hogy az előzetes értesülések nem voltak túl pontosak.

Csak a mobil kétmagos Ivy Bridge CPU-k késnek

A DigiTimes a noteszgép gyártóktól származó információkra hivatkozva nemrégiben azt állította, hogy az Intel az Ivy Bridge sorozatú processzorokat ugyan áprilisban hódító útjukra indítja, de a termékek eleinte csak kis mennyiségben kerülhetnek forgalomba – a helyzet javulására pedig majd csak valamikor június folyamán lehet számítani. Most friss hírek érkeztek a témában, amelyek alapján úgy tűnik, hogy az előzetes értesülések nem voltak túl pontosak.

A VR-Zone informátorai már arról számolnak be, hogy a DigiTimes állításai pontatlanok és csak részben igazak. Elmondásuk szerint a valódi helyzet az, hogy a csúszás csak a kétmagos mobil Ivy Bridge processzorokat érinti, az asztali konfigurációkba szánt processzorok esetében továbbra is áprilisi rajtra számíthatunk. Az informátorok azt állítják, hogy a kétmagos mobil Ivy Bridge processzorok közül nem csak az alacsony energiafogyasztás mellett üzemelő példányokat, hanem a normál fogyasztás mellett üzemelő példányokat is érinti a csúszás, így a jelek szerint májusig, illetve júniusig szinte biztos, hogy nem találkozhatunk a piacon olyan ultrabookokkal, illetve noteszgépekkel, amelyekben már az új, Ivy Bridge alapú mobil kétmagos központi egységek valamelyike teljesít szolgálatot.

Úgy tűnik, hogy a kezdetben kissé homályos helyzet végre tisztázódni látszik. Azt viszont a VR-Zone informátorai is megerősítették, hogy a fentebb említett mobil processzorok rajtjának későbbre halasztása mögött az áll, hogy túl sok mobil Sandy Bridge processzor van még a raktárakban, amelyektől mindenképpen meg kell szabadulnia a vállalatnak, mielőtt az új processzorokat piacra dobná. A folyamat felgyorsításának érdekében olcsóbbá válnak a jelenleg is forgalomban lévő ultrabookok, valamint az egyéb, Sandy Bridge processzor köré épülő konfigurációk is.

A fentiek miatt az Ivy Bridge processzorokra támaszkodó ultrabookok végül nagyjából akkor kerülhetnek forgalomba, amikor az AMD is bemutatja saját megoldásait a témában. A CES alkalmával az AMD illetékesei azt mondták, hogy a 17W-os TDP-vel rendelkező Trinity APU egységek, amiket ultravékony noteszgépekbe szán a cég, valamikor az idei év közepe felé kerülhetnek forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward