Csak 27,4 mm magas az EverCool új CPU hűtője

Az új processzorhűtő kifejezetten ideális választás lehet, ha kompakt PC építése a cél, sőt, akár 1U formátumú szerverekben is bevethető.

Csak 27,4 mm magas az EverCool új CPU hűtője

Az alacsony profilú CPU hűtőkre hatalmas szükség van a HTPC piacon, ahol az igazán kompakt számítógépházakban csak egészen alacsony processzorhűtők férnek el. Szerencsére ezt az igényt már régen felismerték a CPU hűtők gyártói, így egyre gazdagabb kínálatból lehet kiválasztani a számunkra – és pénztárcánk számára – legmegfelelőbb megoldást.

A legújabb versenyzőt az EverCool szállítja, méghozzá a HPS 810CP modell személyében, amely elég jó tulajdonságokkal rendelkezik. Az új processzorhűtő kellően kompakt a maga 87,5 x 92,3 x 27,4 milliméteres méretével, de tömege sem vészes, hiszen csak 260 grammot nyom a mérlegen. Az alumínium lamellákból és alumínium talpazatból álló termék hatásfokát két darab hőcső javítja, amelyek egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkeznek és közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével.

A mindössze 27,4 milliméter magas hűtőtömbbe egy 80 milliméteres átmérőjű, alacsony profilú, keret nélküli ventilátort építettek, ami nem lóg ki a hűtőtömb felső síkjából.

A légkeverő a PWM támogatás jóvoltából az 1500 és a 4000 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így maximum 35 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes. Üzemi zajszintje fordulatszámtól függően 16,2 dB(A) és 37,5 dB(A) között helyezkedik el. A szimpla golyóscsapágyazással ellátott ventilátor várható élettartama 35 000 üzemórára tehető.

Az újdonság univerzális processzorhűtőnek tekinthető, ugyanis többféle processzorfoglalatra is felszerelhető. A Mini-ITX és Thin Mini-ITX platformoknál, illetve az 1U formátumú szervereknél egyaránt alkalmazható processzorhűtő az Intel LGA-775/1150/1155 és 1156-os, valamint az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM2 és FM2+-os processzorfoglalataival kompatibilis. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a termék maximum 95 wattos TDP-ig képes lehűteni a processzorokat.

Az Evercool HPS 810CP rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, ám az még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward