Cruz és a "Volver" viszi a legtöbb filmdíjat

Egy anya túlélésének tragikomikus története, a "Volver" elsöprő sikert aratott Spanyolország legnagyobb filmes díjátadóján hétfőn. Elvitte a legjobb filmnek

Cruz és a "Volver" viszi a legtöbb filmdíjat

Egy anya túlélésének tragikomikus története, a "Volver" elsöprő sikert aratott Spanyolország legnagyobb filmes díjátadóján hétfőn. Elvitte a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb színésznőnek járó díjat.

A film, amely a spanyol La Mancha régióban játszódik, öt Goya díjat vitt haza a Madrid-ban megrendezett átadó ünnepségről, és ezzel legyőzte a "Pan's Labyrinth" (Pán labirintusa) című filmet, amely múlt héten a külföldi Oscar-jelöltek között a "Volver" elé került. A "Volver" Raimunda (Cruz) történetét meséli el, aki egy fiatal és dolgos feleség. Férje munkanélküli és szemet vet kamaszlányukra, Raimunda pedig bosszút áll ezért. Ugyanekkor Raimunda nővére elkezdi látni halott anyjuk szellemét, és ezek a víziók végül ahhoz vezetnek, hogy felfedik a furcsa családi kapcsolatok körüli rejtélyt.

Cruz könnyek  között vette át a díjat, és emondta, hogy a rendező Pedro Almodovar-nak köszönheti élete legjobb élményeit. Reméljük, hogy hasonló beszédet mondhat majd február 25-én Hollywoodban is, miután a legjobb színésznő kategóriában Spanyolországból egyedül őt jelölték Oscar-díjra.

Almodovar már másodszorra kapott Goya-t a legjobb rendezésért, de ezúttal a „Mindent anyámról” készítője távol maradt az átadóról, idegeire hivatkozva. 2005-ben visszavonult a Spanyol Filmakadémiából is, mivel nem értett egyet a filmek elbírálásával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward