CPU hűtő, ami nem csak a CPU-t hűti

CPU hűtő, ami nem csak a CPU-t hűti

A Prolimatech egy különleges processzorhűtőt mutatott be, amely a gyártó állítása szerint – az EKL extrém videokártya hűtőjéhez hasonlóan – a március elején megrendezésre kerülő CeBIT alkalmával is megtekinthető lesz. A Genesis névre keresztelt különlegesség nem csak a processzor, hanem a memóriamodulok megfelelő hűtéséről is képes gondoskodni, így mind tuning, mind pedig átlagos felhasználás esetén jól jöhet, hiszen a megfelelő hűtés jótékony hatással van az alkatrészek élettartamára.

A Prolimatech Genesis 146 x 216,5 x 160 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 800 gramm. A termék összesen hat darab hőcsővel rendelkezik, amelyek 6 mm-es átmérővel bírnak és a hűtő mindkét alumínium lamella tömbjével kapcsolatban állnak. Az egyik alumínium tömb a memóriamodulok fölött helyezkedik el és párhuzamos az alaplap síkjával, míg a másik tömb a VRM áramkör fölé nyúlik és az alaplap síkjára merőlegesen helyezkedik el. Az alumínium lamellákból álló hűtő tömbök 120 mm-es vagy 140 mm-es átmérőjű ventilátorok alkalmazására adnak lehetőséget.

A gyártó újdonsága az Intel LGA-775/1155/1156/1366-os és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3-as processzorfoglalataival is kompatibilis. Annak érdekében, hogy a hűtő talpazata és az adott processzor felülete között a lehető legjobb lehessen a hőátadás, a csomagban találunk némi hővezető pasztát is.

Maga a Genesis március negyedikétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 60 euró magasságában fog elhelyezkedni. A processzorhűtő ventilátorok nélkül és ventilátorokat is tartalmazó komplett csomagban egyaránt elérhető lesz. A ventilátorokat is tartalmazó pakkok ára 69,90 és 79,90 euró között fog elhelyezkedni, a választék pedig itt található.

  

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward