Corsair Hydro H50: kompakt vízhűtő rendszer

A Corsair napjainkban minőségi tápegységeivel és szintén minőségi memória moduljaival van jelen a piacon, de egyéb termékekkel is próbál versenybe kerülni. Pár hete kifejezetten memória modulokhoz tervezett vízhűtő blokkal és TEC (termoelektromos) rendszerrel jelentkezett a vállalat, ám most egy újabb megoldás is elkészült, amellyel a cég a folyadékhűtők szegmensében száll harcba.

Corsair Hydro H50: kompakt vízhűtő rendszer

A Corsair napjainkban minőségi tápegységeivel és szintén minőségi memória moduljaival van jelen a piacon, de egyéb termékekkel is próbál versenybe kerülni. Pár hete kifejezetten memória modulokhoz tervezett vízhűtő blokkal és TEC (termoelektromos) rendszerrel jelentkezett a vállalat, ám most egy újabb érdekesség is elkészült, amellyel a cég a folyadékhűtők szegmensében száll harcba.

A Hydro Series H30 után – amely tulajdonképpen memória modulokra helyezhető vízhűtő blokk – rövidesen a Hydro H50-es típusjelzéssel ellátott megoldás is forgalomba kerülhet. Az új modell esetében lényeges különbség, hogy nem csak egy vízhűtő blokkot, hanem minden alkatrészt tartalmaz, amire a folyadékhűtő rendszer esetében szükség lehet. Ez a termék már nem memória modulokhoz, hanem processzorokhoz passzol, és gyakorlatilag az Asetek LCLC megoldására épül, amelyet ez utóbbi cég kizárólag OEM partnerek számára értékesít.

A Corsair nevével fémjelzett, átalakított réz talpazattal ellátott és kisebb módosításokon átesett Asetek rendszerben egy 120 mm-es hőleadó radiátor, egy vízhűtő blokk és egy szivattyú is helyet kapott. A rendszer készre szerelten érkezik: az alkatrészek a szükséges csövekkel össze vannak kötve és fel vannak töltve folyadékkal. A gyártó állítása szerint a H50 nagyjából 50000 üzemórán át képes működni úgy, hogy semmiféle karbantartásra nincs szüksége, ami nem hangzik rosszul.

Az újdonság Intel LGA-775/1366-os, valamint az AMD Socket AM2/AM3-as rendszerekhez egyaránt használható lesz, ez utóbbi konfigurációkhoz a közlemény szerint ingyenesen lehet majd rögzítő keretet igényelni a gyártótól. A Hydro H50 várhatóan még ebben a hónapban kereskedelmi forgalomba kerülhet, ajánlott végfelhasználói ára pedig 57 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward