Core i7-3820 tuning: 5,66 GHz-es rekord eredmény

A Core i7-3820-as Sandy Bridge-E processzor a napokban kezdett el feltűnni a különböző online és offilne üzletekben és azóta már egyre több helyen kapható. Az újdonság az információk szerint már nem arra a nyolcmagos Sandy Bridge-E lapkára épül, mint hatmagos társai, hanem egy új, natív négymagos lapkát alkalmaz annak érdekében, hogy gyártása minél költséghatékonyabban történjen.

Core i7-3820 tuning: 5,66 GHz-es rekord eredmény

A Core i7-3820-as Sandy Bridge-E processzor a napokban kezdett el feltűnni a különböző online és offline üzletekben és azóta már egyre több helyen kapható. Az újdonság az információk szerint már nem arra a nyolcmagos Sandy Bridge-E lapkára épül, mint hatmagos társai, hanem egy új, natív négymagos lapkát alkalmaz annak érdekében, hogy gyártása minél költséghatékonyabban történjen.

Az új processzor a jelek szerint elég jó tuningpotenciállal érkezik: a TeamRussia tuningcsapat egyik tagja, GUN’G’STAR, sikeresen 5,66 GHz-re emelte a processzor magórajelét, így tuningrekordot állított fel. Az eredmény figyelemre méltó, hiszen a négymagos, LGA-2011-es processzorfoglalatba illeszkedő központi egység hatmagos társaival ellentétben már szorzózáras felépítéssel rendelkezik, ami nagyban behatárolja a tuninglehetőségeket.

Az előbb említett 5665 MHz-es magórajelet a gyári 43-as szorzó és 131,74 MHz-es BCLK mellett sikerült elérni. Ehhez az órajelhez 1,6V-os magfeszültség alkalmazására volt szükség. Rendszermemóriaként 1600 MHz-es DDR3-as memóriamodulokat használt a tuningmester, amelyeket a GeIL gyártott. Mind a négy memóriacsatorna végén csücsült egy-egy memóriamodul.

Alaplapként az ASUS Rampage IV Extreme modelljét alkalmazták, amely az utóbbi hónapok gyakorlata alapján az LGA-2011-es tuningesemények elmaradhatatlan kelléke. A Core i7-3820-as processzor esetében a négy magból csak kettő volt aktív és a HyperThreading szolgáltatás is le volt tiltva. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is extrém hűtést alkalmaztak a processzorhoz. A rekordról készült CPU-Z hitelesítés itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward