Cooler Master tápegység, ami okostelefonokkal is kommunikál

A Bluetooth alapú kapcsolaton keresztül figyelemmel kísérhetjük a tápegység legfontosabb üzemi paramétereit, sőt, akár a ventilátor üzemi karakterisztikáját is módosíthatjuk.

Cooler Master tápegység, ami okostelefonokkal is kommunikál

A Cooler Master egy új, meglehetősen érdekes tápegység sorozat első tagjával rukkolt elő, amely a Corsair AXi és HXi termékcsaládja ellen száll harcba. A Corsair megoldásai USB kapcsolaton keresztül kommunikálnak az adott asztali számítógéppel, ehhez csak a Corsair Link szoftverre van szükség. A segédprogram a tápegységek különböző tulajdonságainak monitorozása mellett arra is lehetőséget ad, hogy egyes beállításokat megváltoztassunk. A Cooler Master egyelőre nem rendelkezik hasonló képességekkel megáldott tápegységekkel, de ez rövidesen megváltozik, hiszen érkeznek a gyártó legújabb tápegységei, amelyek okostelefonról is monitorozhatóak lesznek.

Az új, felsőkategóriás tápegységek közül elsőként a Digital 1200-as modell jelenik majd meg, amely egy 1200 wattos tápegység lesz. A 80 Plus Titanium minősítéssel büszkélkedő, teljesen moduláris felépítéssel rendelkező újdonság legnagyobb különlegessége, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül képes lesz kommunikálni a különböző okostelefonokkal és táblákkal. Az ehhez szükséges alkalmazást az Apple App Store-ból, illetve a Google Play Store-ból lehet majd letölteni, természetesen teljesen ingyenesen, azaz az iOS és az Android alapú mobileszközök támogatása egyaránt megoldott lesz.

Az app segítségével monitorozhatjuk a tápegység aktuális hatásfokát, de a pillanatnyi fogyasztást, illetve az éppen aktuális üzemi hőmérsékletet is megmutatja az okos kis app. Extraként kiszámolja azt is, hogy mennyibe kerül a PC üzemeltetése, már ami a villanyszámlát illeti.

Az 1200 wattos tápegység gond nélkül kiszolgálja majd a felsőkategóriás PC konfigurációkat: akár két vagy három videokártyából álló multi-GPU rendszer üzemeltetése sem jelent majd számára különösebb nehézséget.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a Digital 1200 névre keresztelt tápegység pontosan mennyibe kerül majd, mint ahogy jelenleg az is rejtély, mikor kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward