Cooler Master Silencio 452: csendes PC ház kedvező áron

A Silencio sorozat legújabb tagja remek felszereltségével, zajszigetelt elő- és oldallapjaival, illetve kedvező árával próbál majd hódítani a piacon.

Cooler Master Silencio 452: csendes PC ház kedvező áron

Elkészült a Cooler Master legfrissebb számítógépháza, amely közepes torony formátummal érkezik és a gyártó Silencio sorozatát erősíti. A Silencio 452-es modell a csend jegyében készült, méghozzá úgy, hogy emellett a kellő bővíthetőségre és a minél kedvezőbb árra is nagy figyelmet fordítottak a gyártó mérnökei.

Végeredményként egy letisztult formavilággal rendelkező, igényesen kinéző számítógépház született, ami hatékonyan magában tartja a különböző hardverkomponensek által keltett zajt, így kiválóan alkalmas csendes asztali számítógép építésére. A 190 milliméter széles, 449 milliméter magas és 497 milliméter mély Silencio 452 kívül-belül feketére festve érkezik, váza pedig acélból készült.

A 6,14 kilogrammos újdonság belsejében microATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, az alaplaptálcán pedig megtaláljuk a szokásos szerelőablakot, illetve a kábelmenedzsmentet segítő, gumiborítással is felvértezett kivágásokat.

Bővítőhelyek tekintetében nem áll rosszul az újdonság, ugyanis kettő darab 5,25 hüvelykes, hat darab 3,5 hüvelykes és kettő darab 2,5 hüvelykes meghajtó elszállásolására ad lehetőséget. A Silencio 452 belsejében ATX formátumú tápegység kaphat helyet a ház hátulján, alul, egy kivehető szűrővel ellátott szellőző felett; PCI bővítőhelyekből pedig összesen 7 jár. Amennyiben a HDD keretet nem távolítjuk el, úgy a videokártyák 282 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, a HDD keret eltávolításával azonban ez az érték 386 milliméterre növekszik. Processzorhűtőből maximum 158 milliméter magas példány fér el.

A lehető legjobb szellőzésről két ventilátor gondoskodik, amelyek halkan, de hatékonyan dolgoznak. A ház előlapja mögött egy 120 milliméteres átmérőjű, 800-as percenkénti fordulatszámon üzemelő légkeverő lapul, amely 15 dB(A) zajszintet produkál – a ház hátulján pedig egy ugyanilyen ventilátort találunk. A ház előlapja mögött egyébként összesen két 120/140 milliméteres, a ház hátulján pedig egy 80/90/120 milliméteres légkeverő fér el. A Silencio 452 hőleadó radiátorok beszerelését is támogatja: a ház elején egy 240 milliméteres, a ház hátulján pedig egy 120 milliméteres egység kaphat helyet. Az előlapi szellőző – a ház alján találhatóval együtt – kivehető szűrőt is kapott annak érdekében, hogy minél kevesebb por jusson be a rendszerbe.

A matt fekete előlapi ajtó hátulján, illetve az oldallapok belső felén zajszigetelő szivacsot helyeztek el a vállalat mérnökei, ami csendes működést garantál. Az előlapi portok között a két USB 3.0-s port, az egyetlen USB 2.0-s csatlakozó, illetve a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet mellett egy SD memóriakártya olvasó is jelen van, aminek sokan fognak örülni.

A Cooler Master Silencio 452 hamarosan, még ebben a hónapban megjelenik az üzletek polcain, ára pedig 21 900 forint lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward