Cooler Master PC házak különféle igényekhez

Az idei, azaz a 2012-es CES január 13-án már hivatalosan véget ért, de azért még van miről írni. Ezúttal a Cooler Master standjának legérdekesebb számítógépházait tekinthetjük meg. A gyártó standján persze a házak mellett egyéb érdekesség is lapult, ami nem volt más, mint egy különleges processzorhűtő. A róla szóló hírt itt találják az érdeklődők.

Cooler Master PC házak különféle igényekhez

Az idei, azaz a 2012-es CES január 13-án már hivatalosan véget ért, de azért még van miről írni. Ezúttal a Cooler Master standjának legérdekesebb számítógépházait tekinthetjük meg. A gyártó standján persze a házak mellett egyéb érdekesség is lapult, ami nem volt más, mint egy különleges processzorhűtő. A róla szóló hírt itt találják az érdeklődők.

Cosmos II-es számítógépházak, végre nem csak feketében

Az ikonikus Cosmos sorozat legfrissebb tagját, amely elődjéhez hasonlóan szintén a prémium kategóriába szánt számítógépházak piacán próbál labdába rúgni, nemrégiben mutatta be a vállalat. A CES alkalmával már a Cosmos II speciális kiadásait is megtekinthették a szerencsések.

Az újdonságok között háromféle változatot találunk, köztük egy igazi különlegességet is, amely a Smooth Creations nevéhez fűződik. Az első egyedi dizájnnal ellátott modell matt ezüst előlappal, valamint ugyancsak ezüst színű, de már szálcsiszolt-fém hatású oldallapokkal érkezik. A sötét beige változat esetében a textúra és a koncepció hasonló az ezüst kiadáséhoz, csak a szín más. A harmadik példányon már egyedi festést láthatunk.

Az új Cosmos II-es házak közül az ezüst és a beige modellekből ugyanúgy nagy mennyiség kerül forgalomba, mint az eredeti, feketében pompázó kiadásból és ajánlott végfelhasználói ár tekintetében sem lesz túl nagy különbség az egyes változatok között. A Smooth Creations dizájnjával felvértezett modellel kapcsolatban nincsenek konkrét információk. Az egyedi, különleges festéssel ellátott modellekből általában csak limitált mennyiség kerül forgalomba és ezek – a Cooler Master korábbi gyakorlatából kiindulva – könnyedén kerülhetnek 1000 dollárnál is többe.

Lencsevégen a HAF sorozat legfrissebb tagja

A friss jövevény HAF XM néven válhat ismertté a piacon, méghozzá rövidesen. A szóban forgó számítógépház SECC acélvázra épül és ABS műanyag elemeket is tartalmaz. A 252 x 530,5 x 571 milliméteres mérettel érkező kuckó nem kevesebb, mint 11 kilogrammot nyom a mérlegen, azaz van benne anyag. Méretei alapján ez a ház gond nélkül helyet kaphat a toronyházak között, de sajnos nem támogatja az XL-ATX formátumú alaplapokat, ami a normál toronyházak piacán hátrányt jelenthet. Persze micro-ATX, normál ATX és E-ATX alaplapok gond nélkül elhelyezhetőek a termék alaplaptálcáján, ami remélhetőleg a szokásos szerelőablakot is tartalmazza.

A házban három darab 5,25 colos, valamint nyolc darab 3,5 colos adattárolót helyezhetünk el, 2,5 colos meghajtókból pedig akár kilenc is elfér a házban - utóbbi lehetőség persze csak a 3,5 colos bővítőhelyek felhasználásával érhető el.

Szellőzés tekintetében a HAF XM hű a sorozat nevéhez – HAF - High Air Flow –, azaz rendkívül jó szellőzést kínál. Az előlap mögött egy 200 milliméteres átmérőjű légkeverőt találunk, ami LED-es világítással is rendelkezik. Rajta kívül egy 140 milliméteres, vagy két darab 120 milliméteres ventilátort is elhelyezhetünk az előlap mögött. A ház tetején alap esetben csak egy 200 milliméteres ventilátor lapul, de ha szeretnénk, beszerelhetünk mellé még egyet. Ugyanitt akár 120/140 milliméteres ventilátorokkal is javíthatjuk a szellőzést.

A ház hátulján egy 140 milliméteres ventilátor található, az oldallap esetében pedig egy 200 milliméteres ventilátor elhelyezésére van mód. A merevlemez kereteken igény szerint két 120 milliméteres ventilátor kaphat helyet.

Az előlapi portok között két USB 3.0-s és két USB 2.0-s portot találunk, de mellettük természetesen a szokásos audió portok is rendelkezésre állnak.

A kompakt- és HTPC konfigurációk építőire is gondolt a gyártó

A Cooler Master kínálatában hamarosan egy új, kifejezetten mini-ITX alaplapok fogadására felkészített számítógépház is megjelenik, amely az Elite 120 névre hallgat. Az újdonság SECC acélvázra épül, előlapja pedig alumíniumból készült. A 240 x 205,6 x 382,5 milliméteres mérettel érkező újdonságban egy 5,25 colos, valamint négy darab 3,5 colos bővítőhely lesz jelen, sőt, még két 2,5 colos bővítőhelyet is kapunk, ami különösen jól jöhet, ha SSD-vel ellátott konfiguráció építésére vállalkozunk.

A rendszer szellőzéséről egyetlen ventilátor gondoskodik, ami a ház elején helyezkedik el. A 120 milliméteres légkeverő mellett további ventilátorok elhelyezésére is lesz mód, így a szellőzés hatékonysága javítható lesz. Az előlapi panel ezúttal egy USB 3.0-s és két USB 2.0-s portot rejt, de ezzel együtt a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward