Cooler Master Mini-ITX számítógépház 50 dollárért

Az Elite 110 kompakt mérete ellenére remek bővíthetőséggel érkezik és árcédulája is vonzó

Cooler Master Mini-ITX számítógépház 50 dollárért

A Cooler Master egy szuperkompakt, Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó számítógépházat mutatott be, ami az Elite sorozatot erősíti és az Elite 110-es típusjelzést viseli.

Az apróság 280 x 206 x 208 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig nem több 2700 grammnál – persze üresen. A kívül-belül feketére festett Elite 110 letisztult, egyszerű, rengeteg szellőzővel ellátott kivitelben kerül forgalomba. A ház belsejében a Mini-ITX lapon kívül három darab 3,5 hüvelykes merevlemez, vagy négy darab 2,5 hüvelykes SSD meghajtó elszállásolására is van mód. A bővítőhelyek természetesen variálhatóak, így 2 darab HDD és 2 darab 2SSD, vagy 1 darab HDD és 3 darab SSD is alkalmazható. Beépített optikai meghajtó alkalmazására nincs mód.

A meglepően kedvező árcédulával rendelkező Elite 110 belsejében akár kétslotos felépítésű, 210 milliméter hosszú videokártya is elfér, processzorhűtőből azonban csak 76 milliméter magas példány beszerelésére van lehetőség.

A tápegység teljes kábelmenedzsment alkalmazása mellett maximum 142 milliméter hosszú lehet, szerényebb kábelmenedzsment esetén azonban 180 milliméter hosszú példány is elfér a házban. Tápegységből természetesen normál ATX formátumú megoldások jöhetnek szóba, mint egy nagyobb PC ház esetén.

A megfelelő szellőzésről alap esetben egy előlapi ventilátor gondoskodik, amely 120 milliméteres átmérővel rendelkezik, de igény esetén akár 140 milliméteresre is lecserélhető.

A ház oldalán két darab 80 milliméteres átmérőjű ventilátor fér el – ezek sajnos nem képezik az alapfelszereltség részét. Aki folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, annak jó hír, hogy az apróság gond nélkül elnyel egy 120 milliméteres hőleadó radiátort.

Az Elite 110 előlapi portjai az előlap bal élén kaptak helyet, ahol két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. A Cooler Master újdonsága méretéhez képest remek felszereltséggel és vonzó árcédulával érkezik, így jó eséllyel indul a piacon.

Az Elite 110 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 49,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward