Cooler Master MasterBox 5: új PC ház, átrendezhető belsővel

A Master Concept alapjaira támaszkodó számítógépház belsejét alaposan át lehet alakítani, így szinte minden igényhez passzolhat.

Cooler Master MasterBox 5: új PC ház, átrendezhető belsővel

A Cooler Master a napokban bejelentette legújabb számítógépházát, amely a MasterBox 5 nevet kapta, alapját pedig a már jól ismert Master Concept adja, azaz a termék bizonyos fokig átalakítható, testre szabható – viszont ez az opció csak a belsőre vonatkozik, a külsőre nem.

A feketében, illetve fekete-fehérben érkező MasterBox 5 elérhető lesz oldalablakos és oldalablak nélküli kivitelben egyaránt, belsejében pedig sok-sok hely várja a különböző komponenseket. A letisztult, egyszerű dizájnnal ellátott termék belsejében Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, az alaplaptálca pedig egy nagyméretű kivágással és néhány kisebb, gumibetét nélküli kivágással is rendelkezik – előbbi a processzorhűtő beszerelését, utóbbiak pedig a kábelmenedzsmentet könnyíti meg. Kábelmenedzsment terén jó hír, hogy az alaplaptálca mögött 25-35 milliméternyi hely várja a kábeleket.

Az adattárolókat két darab 5,25 hüvelykes és két darab 3,5/2,5 hüvelykes bővítőhely várja, plusz összesen kilenc darab 2,5 hüvelykes meghajtó elszállásolására is van mód – 5 az alaplap felőli oldalon, 4 pedig az alaplaptálca hátulján kaphat helyet. A külön megvásárolható bővítőkeretek jóvoltából további 3,5 hüvelykes meghajtó helyek is nyerhetőek, az 5,25 hüvelykes bővítőhely pedig könnyedén felszámolható – sőt, egyes kiadások alapból sem fogadnak majd optikai meghajtókat, így előlapjuk is "egybefüggő" lesz.

A bővítőkártyák 7 PCI bővítőhellyel gazdálkodhatnak és maximum 410 milliméter hosszúak lehetnek, processzorhűtőből pedig maximum 167 milliméter magas példány fér el, azaz elég nagy lesz a mozgástér. Ha a ház előlapja mögé extra 3,5 hüvelykes bővítőkeretet szerelünk, a videokártyák már csak 285 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. A tápegység egy külön kamrában, a kíváncsi szemek elől elzárva kap helyet, hossza pedig maximum 180 milliméter lehet.

A szellőzést gyárilag egy 120 milliméteres hátlapi ventilátor biztosítja, amely mellé egy darab 120/140 mm-es tetőlapi, illetve kettő vagy három 120/140 milliméteres előlapi légkeverő is szerelhető. Az 5,25 hüvelykes meghajtókeretek eltávolításával akár 360 milliméteres hőleadó radiátor is elférhet az előlap mögött, egyébként pedig 240/280 milliméteres példányok számára van hely – de ezek ventilátor nélkül nem lehetnek vastagabbak 50 milliméternél.

Az acélvázzal és műanyag előlappal érkező újdonság 500 milliméter hosszú, 475 milliméter magas és 220 milliméter széles, előlapi portjai között pedig két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

Az új számítógépház már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 22 990 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward