Cooler Master Hyper 612: itt a második generáció

A Hyper 612 ver. 2 95 wattos TDP-ig akár passzív processzorhűtőként is helytáll.

Cooler Master Hyper 612: itt a második generáció

A Cooler Master 2011-ben mutatta be Hyper 612-es processzorhűtő sorozatát, amelyben akkoriban még csak a Hyper 612S, illetve a Hyper 612 PWM volt jelen. Három év sok idő, úgyhogy épp ideje volt egy kis frissítésnek, ami be is futott Hyper 612 ver. 2 néven. Ez a hűtő immár a második generációt képviseli, de továbbra is az elődei által kitaposott ösvényt követi, ami például agresszív árazást is jelent a kategóriáján belül.

A Hyper sorozatban helyet foglaló Hyper 612 ver. 2 több fontos technológiát is felvonultat annak érdekében, hogy kiváló teljesítményt nyújthasson. A termék hőcsövei a CDC (Continuous Direct Contact) technológia jóvoltából közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével, ami jobb, gyorsabb hőátadást eredményez. Ezekből a hőcsövekből összesen hat darab áll rendelkezésre, átmérőjük pedig egyenként 6 milliméter. A hőcsövek speciálisan kialakított alumínium hűtőbordákhoz továbbítják a processzor által termelt hőt. A lamellák kialakításának köszönhetően a levegő hatékonyan áramlik át köztük, így a hőátadás folyamata magasabb hatásfok mellett történik. Ott, ahol a hőcsövek a lamellákkal érintkeznek, 45 fokos bevágásokat is elhelyeztek a mérnökök, így a hőcsövek környékét alaposan átjárja a ventilátor(ok) által megmozgatott levegő. Ezt az eljárást "X-Vent" technológiának hívják.

A 139 milliméter hosszú, 102 milliméter széles és 160,4 milliméter magas processzorhűtő 732 grammot nyom a mérlegen. A termék akár passzív processzorhűtőként, ventilátor nélküli üzemmódban is helytáll, igaz, ekkor a Cooler Master ajánlása alapján maximum 95 wattos TDP-ig lehet bevetni a különböző processzorokhoz. A gyári csomag egy 120 milliméteres átmérőjű, 25 milliméter vastag ventilátort tartalmaz, amit műanyag vagy fémalapú rögzítőkkel egyaránt felszerelhetünk, ahogy az a fenti fotókon is látható. A csomagban még rezgéscsillapító gumialátétek is lapulnak.

A ventilátor PWM támogatással érkezik, így a 800 RPM és az 1300 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje ennek megfelelően 11 és 20 dB(A) között helyezkedik el. A ventilátor 26,6 és 44,2 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, várható élettartama pedig nagyjából 40 000 üzemórára tehető. Igényesetén a hűtőtömbre egy második 120 milliméteres átmérőjű ventilátor is felszerelhető.

A Cooler Master legújabb processzorhűtője Intel LGA 2011-3/2011/1366/1156/1155/1150 és 775, valamint AMD FM2+/FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+ és AM2 processzorfoglalatokra szerelhető fel, méghozzá meglehetősen gyorsan és egyszerűen. A processzor felülete és a hűtő talpazata közötti hatékony hőátadásról a mellékelt hővezető paszta gondoskodik.

A Hyper 612 ver. 2 már elérhető kereskedelmi forgalomban. A két év garanciával érkező termék ajánlott végfelhasználói ára 12 900 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward