Cooler Master CPU hűtő két toronnyal és két ventilátorral

A Cooler Master szerint az új óriáshűtő kiváló alternatíva lehet a kompakt folyadékhűtő rendszerekkel szemben.

Cooler Master CPU hűtő két toronnyal és két ventilátorral

A Cooler Master egy új processzorhűtőt mutatott be, ami dupla tornyos felépítésének és két légkeverőjének köszönhetően kiválóan kiválthatja a kompakt folyadékhűtő szetteket, hiszen hasonló hűtőteljesítményt nyújt. A gyártó előnyként emeli ki továbbá, hogy az újdonságnál nem kell aggódni a hűtőközeg szivárgásától és a szivattyú meghibásodásától – ezek az aggályok a kompakt folyadékhűtő szetteknél gyakran szerepelnek az aggodalmak sorában.

Az MA620P típusjelzéssel ellátott processzorhűtő nem egy pehelysúlyú megoldás, hiszen 850 grammot nyom a mérlegen, valamint kompaktnak sem nevezhetjük, ugyanis 171 milliméter magas, 121,8 milliméter széles és 136,1 milliméter mély. Az adott processzor által termelt hőt hat darab hat milliméteres átmérőjű, „U” alakra hajlított réz hőcső veszi át, méghozzá közvetlen érintkezéssel, majd átadják azt az alumínium lamelláknak.

Akár 53 milliméter magas memóriamodulok is elférnek a ventilátor alatt

A hűtőtömb összesen két darab 120 milliméteres ventilátort használ, természetesen PWM támogatással karöltve, így az üzemi fordulatszám hőmérséklettől függően 600 RPM és 1800 RPM között helyezkedik el. A ventilátorok 53,4 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, maximális zajszintjük 34 dB(A). Amennyiben szükséges, akár egy harmadik ventilátorral is kiegészíthető a szett, így a hűtőteljesítmény még tovább növelhető, ami komolyabb tuning alkalmával jól jöhet. A ventilátorok várható élettartama nagyjából 160 000 üzemórára tehető.

A ventilátorokról az RGB LED alapú világítás sem hiányzik, ami az ASUS, a Gigabyte és az MSI alaplapjaival egyaránt kompatibilis. Ha nincs RGB LED porttal rendelkező alaplapunk, a mellékelt vezérlővel hatféle világítási effektet kapcsolgathatunk, hangulatunktól függően. Az új processzorhűtő alapváltozata az alábbi processzorfoglalatokra szerelhető fel:

•Intel LGA 1151 / 1150 / 1155 / 1156 / 1366 / 775

•AMD AM4 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 / FM2+ / FM2 / FM1

A MasterAir MA620P tehát sem az Intel LGA-20xx, sem pedig az AMD Socket TR4-es processzorfoglalatokra nem passzol. Utóbbiak számára van megoldás, ugyanis a termékből készült egy MA621P TR4 jelölésű modell is, ami nagyobb talpazatot és TR4 kompatibilis felfogatást nyújt, de minden más tulajdonság terén megegyezik fentebb bemutatott társával.

A Cooler Master MasterAir MA620P hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 80 dollár környékén helyezkedik majd el. Az MA621P TR4 esetében egyelőre nincs információ a várható árral kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward