Computex: RoG sorozatú és egyéb újdonságok az ASUS-tól

Az ASUS új alaplapokkal, új videokártyával, gamereknek szánt noteszekkel és sok egyébbel is előrukkolt. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Computex: RoG sorozatú és egyéb újdonságok az ASUS-tól

Az ASUS új alaplapokkal, új videokártyával, gamereknek szánt noteszekkel és sok egyébbel is előrukkolt. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Maximus V Extreme

A RoG sorozatot erősítő újdonság az Intel Z77 Express lapkakészlete köré épül és a RoG Extreme Engine DIGI+ II technológiával is fel van vértezve. Utóbbinak köszönhetően a digitális vezérlők segítségével a CPU, a memóriamodulok és az IGP túlhajtása egyszerű, emellett pedig a hatékony energiafelhasználás mellet történő működés is garantált. Az új deszkán Nichicon GT Series 10K típusú fekete fémkondenzátorok lapulnak, amelyek a gyártó állítása szerint a normál szilárdtest kondenzátorokhoz képest ötször hosszabb élettartamot kínálnak.

Az új alaplap az OC Key szolgáltatás jóvoltából egy gépernyőn megjelenő grafikus rétegben mutatja az OSD TweakIT és az OSD Monitor paramétereit. Az OSD TweakIT segítségével valós idejű rendszerbeállítás-módosításra nyílik lehetőség, az OSD Monitor pedig fejlett rendszerfelügyeletet és POST nyomkövetési szolgáltatásokat kínál. A repertoárban a Subzero Sense támogatás is jelen van, ami a kritikus fontosságú komponensek fagypont alatti hőmérsékletfigyeléséről gondoskodik, de a kínálat részét képezi a VGA Hotwire is. Utóbbi eljárás a kompatibilis ASUS videokártyák hatékonyabb túlhajtásában segédkezik.

A vállalat ezzel együtt kiemelte azt is, hogy a fejlesztők aktívan együttműködnek a játékos közösséggel annak érdekében, hogy a felhasználók visszajelzései alapján minél hatékonyabbak lehessenek az egyes szolgáltatások – ide tartozik például a ROG Exchange, a MemTweakIT és az OC Knockout is.

Maximus V Formula

A második RoG sorozatú újdonság a tuningosok helyett inkább a maximalista játékosokat veszi célba. Ez az alaplap is Z77-es lapkakészlettel érkezik, ám szolgáltatások tekintetében itt már máshol van a hangsúly, mint a Maximus V Extreme esetében.

A Fusion Thermo eljárás jóvoltából könnyedén válthatnak a játékosok a léghűtés és a folyadék alapú hűtés között. Utóbbinál a rézből készült vízhűtő cső galvanizált hűtőbordákkal van kapcsolatban, méghozzá úgy, hogy a cső a léghűtéses lemezek alá van beágyazva, ezáltal hatékony hűtés biztosítható, ami tuning alkalmával különösen jól jön, hiszen így az alaplap plusz hűtése megoldott.

Az alaplapon SupremeFX IV típusú audió vezérlő lapul, ami jó minőségű audió kondenzátorokat alkalmaz. Az audió vezérlő egy 300 ohmos fejhallgató erősítőt is tartalmaz, sőt, még Red Line árnyékolással is el van látva, így a digitális és analóg jelek védettek az interferenciával szemben. Az újdonság 110 dB-es jel/zaj aránnyal dolgozik.

Az új audió vezérlő mellett egy külön megvásárolható, ThunderFX névre keresztelt megoldás is debütált, amit többplatformos hangminőség-javító eszközként aposztrofál a gyártó. A noteszgépekhez, asztali gépekhez és akár játékonzolokhoz is használható újdonság szintén minőségi audió kondenzátorokkal rendelkezik, és a korábban említett 300 ohmos fejhallgató erősítő sem hiányzik róla. A rendszer 114 dB-es jel/zaj arányt kínáló környezeti zajszűrési technológiával bír (ENC) és külön reléket is tartalmaz annak érdekében, hogy rendszerindítás, illetve rendszerleállítás alkalmával ne tapasztaljuk a zavaró hangszórópattogást.

Itt a MATRIX HD 7970-es videokártya is

Az ugyancsak a RoG sorozatot erősítő Radeon HD 7970-es újdonság ugyanarra a DIGI+ VRM eljárásra alapoz, ami a gyártó RoG sorozatú alaplapjain is szolgálatot teljesít. A rendszer húszfázisú tápellátással gazdálkodik és VGA Hotwire támogatással is bír. A termékhez ROG OC Key is jár, ami a processzormag-, a memória és a fázisfeszültségek közvetlen hardveres vezérléséről gondoskodik.

A tuningban a GPU Tweak segít, amely akár négy darab videokártya egyidejű monitorozásával és tuningjátval járó feladatokat is képes ellátni, sőt, még a ventilátorok fordulatszám-szabályzására is lehetőséget ad.

[bold]Hagkártya-készlet és headsetek is vannak a kínálatban

[/bold]

A hangkártyák táborát a Xonar Phoebus erősíti, amely kifejezetten játékosok számára készült. A 118 dB-es jel/zaj aránnyal rendelkező hangkártya egy asztali vezérlődobozzal kerül forgalomba, amely a kényelmes hangerőszabályzásról, valamint a fejhallgató és a mikrofon gyors csatlakoztatásáról gondoskodik. Az eszköz beépített tömbmikrofonokkal is rendelkezik, amelyek a ROG Command eljárásnak köszönhetően 50%-kal képesek csökkenteni a környezeti zaj mértékét, így csevegés közben hangunk tisztább és érthetőbb. A rendszer audiofil kategóriájú fejhallgatót is tartalmaz, ami három különféle erősítési beállítással áll a felhasználók rendelkezésére, így könnyedén kiszolgálja a különböző fejhallgatókat.

A sorban a VulcanPro ANC headset is jelen van, ami a Vulcan ANC összes díjnyertes funkciójával rendelkezik.

A szetthez egy USB-s audióeszköz is jár, ami egy hardveres, külön kiegészítő illesztő szoftverek nélkül üzemelő DSP audio alrendszert biztosít annak értekében, hogy rendelkezésre állhasson a virtuális térhatás, valamint számos egyéb speciális effekt is, amelyek javítják a felhasználói élményt.

A játékosok akár az Orion és Orion Pro headseteket is választhatják. A két és félméteres sodort kábellel érkező újdonságok zajszűrős mikrofont tartalmaznak, viselésük pedig kényelmes, hála a könnyű kivitelnek és a puha párnázásnak. A hangszórók 50 milliméteres átmérővel bírnak és neodímium mágnessel érkeznek. A passzív zajszűrésnek köszönhetően a környezeti zajt akár 30 decibellel is képesek csökkenteni a hangszórókat körülvevő párnák. A két modell között mindössze annyi a különbség, hogy az Orion Pro csomagja egy USB-s audió vezérlőt is tartalmaz, ami 7.1 csatornás virtuális térhatású hangzást biztosít. A külön illesztőprogram alkalmazását nem igénylő kiegészítőben fejhallgató erősítő és FPS EQ is jelen van.

TYTAN CG8890 – Komplett konfiguráció, gamereknek

Az újdonság egy LGA-2011-es CPU foglalattal ellátott alaplapnak ad helyet, amelyben Core i7-3960X processzor teljesít szolgálatot. A 3,3 GHz-en ketyegő központi egységet folyadékhűtő rendszer hűti, rendszermemóriából pedig 16 GB-nyi 2133 MHz-es memóriamodul áll rendelkezésre.

A RoG sorozatú újdonságban egy GeForce GTX 690-es videokártya lapul, az adatok tárolásáról pedig két darab, egyenként 128 GB-os adattároló kapacitású, RAID0 módban üzemelő SATA 6 Gbps-os SSD gondoskodik. Az „i”-re a pontot a Xonar DX hangkártya teszi fel.

A megfelelő szellőzésről tízcsatornás szellőzőrendszer gondoskodik, így a komponenseket jól átjárja a levegő. Maga a CG8890-es ház nem csak a benne lapuló erős hardverkomponensekkel, hanem extravagáns megjelenésével és tetszetős világításával is megpróbálja levenni a lábukról a játékosokat.

[bold]Új G sorozatú noteszgépek játékosoknak

[/bold]

A G sorozat legfrissebb tagjai, azaz a 17,3 colos képátlójú LCD kijelzővel érkező G75vW és a 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó G55VW noteszek már Ivy Bridge processzorral büszkélkednek. A termékekben GeForce GTX 670M vagy GeForce GTX 680M típusú videó vezérlő kaphat helyet.

A nagyteljesítményű gamer noteszek megfelelő hűtéséről kettős hűtési rendszer gondoskodik, ami a noteszgép hátulján távolítja el a forró levegőt a rendszerből. A G55VW esetében kétventilátoros rendszer gondoskodik a hűtésről, a G75VW esetében pedig külön ventilátor tartozik a processzorhoz és a mobil videokártyához – ezek előtt levehető ventilátorszűrők is vannak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward