Computex: PowerColor videokártyák ínyenceknek

A PowerColor standján számos érdekes videokártyát vehetnek szemügyre a látogatók

Computex: PowerColor videokártyák ínyenceknek

[bold]Ismét ránk mosolyog a videokártya szörnyeteg

[/bold]A vállalat HD 7970 X2 Devil 13-as videokártyájáról korábbi híreinkben már olvashattak az érdeklődők, most azonban friss fotók, illetve friss információk is érkeztek az újdonsággal kapcsolatban. A két darab Tahiti GPU-val ellátott  videokártya nyomtatott áramköri lapja hosszabb és magasabb is, mint a Radeon HD 7970-eseké, de ebben nincs semmi csoda.

A nyomtatott áramköri lapnak a két Tahiti GPU mellett egy PLX PEX8747-es PCIe 3.0-s hídchipnek, valamint 24 darab GDDR5-ös memóriachipnek is helyet kell adnia. A memóriachipekből 12 darab a NYÁK egyik oldalán, míg a másik 12 darab a NYÁk másik oldalán lapul.

A videokártya energiaigényét egy erős VRM áramkör szolgálja ki, ami grafikus processzoronként 5+2+1 fázisú tápellátást kínál. Az újdonság kettő helyett immár három darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót alkalmaz. A VRM áramkör szilárdtest tekercsekből, illetve Renesas féle Driver-MOSFET-ekből áll.

A videó kimenetek között ezúttal két DVI port, egy mini-DisplayPort és egy HDMI csatlakozó található. Az egyes GPU alrendszerekhez két külön BIOS is jár: az egyik teljesítményre kihegyezett beállításokat tartalmaz, a másik pedig a stabil, biztonságos működést helyezi előtérbe.

Egyelőre nem érkezett információ a háromslotos videokártya várható megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban.

[bold]Belépő szintű videokártyák Radeon E6000-es sorozatú beágyazott GPU-val

[/bold]

A két GPU-val ellátott videokártya különlegesség mellett egyéb ínyencségek is jelen vannak a gyártó standján. Ilyenek a Radeon E6000-es sorozatú beágyazott GPU-t tartalmazó videokártyák, amelyek a belépő szintű megoldások piacán próbálnak majd labdába rúgni, ha hivatalosan is megjelennek.

A beágyazott rendszerekbe szánt E6000-es Radeonok MCM tokozást használnak, így rendkívül helytakarékos megoldások készíthetőek. A PowerColor újdonságai kifejezetten olyan rendszerekhez jönnek majd jól, amelyeknél fontos a megbízható kijelző csatlakoztatás, valamint a reszponzív 2D-s megjelenítés. Egyszóval produktivitásra kihegyezett munkagépekbe lesznek ideálisak a friss termékek.

A Radeon E6000-es sorozatú beágyazott GPU-t alkalmazó videokártyák között normál magasságú és alacsony profilú megoldások egyaránt jelen vannak – ezek nem csak profil, hanem videó kimenetek tekintetében is különböznek egymástól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward