Computex: MSI alaplapok Trinity-hez, érdekes VGA

Szép számmal láthattunk az MSI standján Socket FM2-es alaplapokat, de rajtuk kívül egy érdekes videokártya is megbújt a kínálatban.

Computex: MSI alaplapok Trinity-hez, érdekes VGA

MSI A85XA-G65 – Csúcsalaplap Trinity APU egységekhez

Az új deszka az AMD A85-ös Fusion Controller Hub-ja köré épül és Socket FM2-es processzorfoglalattal várja a Trinity APU-kat. A Military Class III-as komponenseket alkalmazó újdonság nyolcfázisú tápellátást biztosít az adott APU egység számára, memóriafoglalatokból pedig négy áll rendelkezésre – utóbbiakban DDR3-1866 MHz-es memóriamodulok kaphatnak helyet.

A bővítőhelyek között két darab PCI Express 2.0 x16-os slot lapul, amelyek x8-x8 sávszélességet kínálnak kétkártyás üzemmódban. A rendszer CrossfireX és SLI multi-GPU konfigurációk építésére egyaránt alkalmazható. A slotok között találunk még három darab PCI Express 2.0 x1-es és két PCI portot is.

Az A85-ös FCH nyolc SATA 6 Gbps-os portját belső portok biztosítására használták fel a mérnökök, eSATA csatlakozó ezúttal nincs. A videó kimenetek között egy D-Sub, egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul, azaz a kínálat teljes. Az alaplapon van még Gigabites Ethernet vezérlő, 8+2 csatornás HD audió vezérlő és négy darab USB 3.0-s port is. Az alaplap tuningbarát szolgáltatásokkal is rendelkezik: helyet kapott rajta az OC Genie, a ClickBIOS II-es UEFI firmware, sőt, még feszültségmérő pontokkal is felvértezték. Az újdonság még ebben a negyedévben megjelnhet, méghozzá a Socket FM2-es alaplapok első hullámával.

Mini-ITX formátumú Socket FM2-es alaplap is van a tarsolyban

Az MSI második érdekes Socket FM2-es deszkája az A85IA-E53-as típusjelzést viseli – ez az alaplap jó eséllyel tekinthető az első mini-ITX fotmátumú Socket FM2-es megoldásnak. Üröm az örömben, hogy a termék az előző generációs A75-ös lapkakészletre alapoz, pedig az A85-ös FCH jobban mutatott volna rajta. A85 ide vagy oda, négy darab SATA 6 Gbps-os portot így is kapunk. Az adott APU számára ötfázisú tápellátás biztosított, memóriafoglalatokból pedig ezúttal csak kettő áll rendelkezésre, ezekben viszont akár 16 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es memóriamodul is helyet kaphat.

A kompakt alaplapon egyetlen PCI Express 2.0 x16-os slotot találunk. Érdekesség, hogy 802.11 b/g/n és Bluetooth támogatással egyaránt fel lesz vértezve a pici újdonság, videó kimenetei között pedig HDMI és D-Sub portot találunk.

Két, a kereskedelem fő áramába szánt Socket FM2-es alaplap is érkezik

Az első újdonság mini-ITX formátumú testvéréhez hasonlóan szintén egy kissé félrevezető nevet kapott, hiszen az A85MA-E35-ös típusjelzés ellenére nem A85-ös, hanem A75-ös FCH-ra alapoz. A Socket FM2-es processzorfoglalathoz ötfázisú tápellátás jár, memóriafoglalatokból pedig ezúttal is kettőt kapunk. A bővítőhelyek között egy PCI Express 2.0 x16-os slot, két PCI Express 2.0 x1-es foglalat és egy PCI port bújik meg. A termék hat darab SATA 6 Gbps-os és négy darab USB 3.0-s csatlakozót kínál, videó kimenetei között pedig egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI port helyezkedik el.

Azt A55MA-P33 (F2)-es modell esetében a Socket FM2-es processzorfoglalathoz szintén ötfázisú tápellátás jár, de a két DDR3-as memóriafoglalat jelenléte is közös tulajdonság. Az alaplapon egy PCI Express 2.0 x16-os, egy PCI Express 2.0 x1-es és egy PCI port található, a videó kimenetek között pedig egy D-Sub és egy DVI csatlakozó lapul. Az újdonság hatcsatornás HD audió vezérlővel és Gigabites Ethernet porttal érkezik.

[bold]

Egy újabb Lightning sorozatú videokártya is érkezik[/bold]

Az MSI standján egy érdekes videokártyát is szemügyre lehetett venni, amely az N680GTX Lightning nevet kapta.

A GeForce GTX 680-as alapokon nyugvó N680GTX Lightning esetében gyárilag megemelt órajelekre számíthatunk, amelyek legalább 10%-kal magasabbak lesznek a referencia értékeknél. A termék 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával érkezik és a fekete-sárga színvilággal rendelkező Twin Frozr IV-es hűtőt is megkapja majd, amely két ventilátorral és egyedi felépítéssel bír. A hatékony hűtés mellett az Unlocked Digital Power VRM támogatás is a kínálat részét képezi, azaz a felhasználók könnyedén módosíthatják majd a GPU-, memória- és PLL feszültséget – mindezt az Afterburner alkalmazás segítségével tehetik meg.

Az új videokártya várhatóan az elkövetkező hetek folyamán kerülhet a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward