Computex: igazi érdekességek a Corsair standján

A Corsair egy egyedi SSD vezérlővel ellátott SSD családot és egy rendkívül érdekes tápegységet is bemutatott a Computexen.

Computex: igazi érdekességek a Corsair standján

[bold]Neutron sorozatú SSD-k kedvező tulajdonságokkal

[/bold]

A Corsair eme lépése igen komoly meglepetést okozott, hiszen korábban egyetlen egy pletyka sem érkezett az újdonságokkal kapcsolatban. A Neutron sorozatú SSD-k most mégis itt vannak és igen érdekesre sikeredtek. A Corsair mérnökei ezúttal nem a SandForce népszerű SF2281-es SSD vezérlőjét pakolták az új SSD-k nyomtatott áramköri lapjára, hanem a Link a Media Devices legújabb SSD vezérlőjét. Az LAMD SSD vezérlővel ellátott SSD-k kétféle változatban kerülnek a boltok polcaira: hagyományos és GTX változatban. Az újdonságok között a különbség az, hogy előbbiek hagyományos, utóbbiak pedig Toggle NAND alapokon nyugszanak.

A 120, 240 és 480 GB-os Neutron GTX sorozatú példányok 550 MB/s-os olvasási- és 500 MB/s-os írási tempót kínálnak, 4K-s véletlenszerű írási, illetve olvasási feladatok alkalmával pedig 90 000 I/O műveletet tudnak elvégezni egyetlen másodperc leforgása alatt. A sima Neutron sorozatú SSD meghajtók ezzel szemben 120 és 240 GB-os változatokban érkeznek, olvasási tempójuk 555 MB/s-os, írási tempójuk pedig 375 MB/s-os értéket képvisel. Ezek az egységek 4K-s véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával 90 000 IOPS-os, 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával pedig 85 000 IOPS-os teljesítményt kínálnak. Mindkét család tagjai 5 év garanciával kerülnek az üzletek polcaira és mindkét család tagjaihoz jár 2,5"->3,5" beszerelő keret is.

 

A Corsair és az LAMD között egyébként speciális kapcsolat van, ennek értelmében az LAMD SSD vezérlőit a közeljövőben csak és kizárólag a Corsair termékein láthatjuk.

A Corsair illetékesei az AnandTech munkatársának azt is megmutatták, hogy két Neutron SSD meghajtó mire képes RAID 0 módban, sőt, egy Neutron GTX sorozatú modellről ATTO DiskBenchmark tesztet is készítettek - utóbbi eredménye a fenti fotón látható. A 2,5 colos formátumú Neutron SSD-k mindössze 7 milliméter vastagok, szállításuk pedig várhatóan július folyamán indul meg. Várható ajánlott végfelhasználói árakról nem szól a fáma.

Ütős, erős és egy picit drága a Corsair legújabb tápegysége

Az AX1200i modell 1200 wattos teljesítménnyel áll a nagyétvágyú konfigurációk rendelkezésére. A termék beépített DSP-vel is rendelkezik, amely a feszültségszabályzásról gondoskodik, így magasabb energiahatékonyság érhető el. Ennek meg is van az eredménye, hiszen az új tápegység 80 Plus Platinum minősítéssel bír, azaz hatásfoka terheléstől függően 92%-ig is felkúszhat.

Emellett a DSP a feszültségtüskékkel is jobban elbánik, sőt, lehetővé teszi, hogy a tápegység kevesebb komponensből épüljön fel, ezáltal nem csak az üzemi hatásfok javul, hanem a hőtermelés mértéke is csökken. Utóbbira jó példa, hogy a tápegység egészen 480 wattos terhelésig képes teljesen passzív módon, ventilátoros hűtés nélkül üzemelni. Ezt a határt természetesen felül lehet bírálni, ugyanis módosítható alapbeállításról van szó.

A tápegységhez járó USB-s Corsair Link adapternek és a hozzá tartozó szoftvernek köszönhetően a tápegység a DSP-n keresztül monitorozható, illetve vezérelhető is. Könnyedén nyomon lehet követni az egyes tápágak fogyasztását, valamint szemmel tarthatjuk a hatásfok alakulását is, sőt, még a PCIe tápcsatlakozók túlárammal szembeni védelmiről is gondoskodhatunk – hála az ütőképes hardver-szoftver párosnak.

Az AX1200i egy igazán különleges tápegység, ennek megfelelően bizony nem is lesz olcsó. A július végén vagy augusztus elején érkező újdonságért 350 dollárt kérnek majd el, ami tápegységért nem kevés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward