Computex: egybegépek és noteszek az MSI-től

Az MSI az alaplapok mellett egybegépekkel, noteszgépekkel és egy igazi különlegességgel is képviseltette magát a Computexen.

Computex: egybegépek és noteszek az MSI-től

Jönnek a legújabb egybegépek

Az MSI több érdekes egybegéppel is előrukkolt, amelyek más és más felhasználói igényekhez készültek. Felszereltség, illetve ár ide vagy oda, az összes újdonság érintőkijelzővel érkezik és mindannyian rendelkeznek HDMI porttal is – utóbbi igény szerint videó bemenetként és videó kimenetként egyaránt képes helytállni, ha a szükség úgy hozza. A friss jövevények között egyébként három Ivy Bridge alapú és egy AMD Brazos 2.0 platformra épülő modellt találunk.

Kezdjük a sort az Ivy Bridge processzorral rendelkező újdonságokkal. A család zászlóshajójának talán az AE2712-es modellt tekinthetjük, amely a maga 27 colos képátlójú érintőkijelzőjével igazán tekintélyt parancsoló darab. Az LCD panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínál, vezérléséről pedig igény szerint az adott Ivy Bridge processzor Intel HD Graphics vezérlője, illetve mobil videokártya is gondoskodhat – utóbbi egy GeForce GT 650M modell személyében áll rendelkezésre. Az új egybegép természetesen beépített hangszórókkal is rendelkezik, amiket THX Tru Studio Pro Surround támogatással ellátott audió vezérlő hajt.

A WindTop AE2712-es egybegép mellett két egyéb Ivy Bridge alapú újdonság is található a kínálatban, amelyek AE2081-es és AE2281-es típusjelzéssel érkeznek. Az AE2081 esetében egy 20 colos képátlójú, 1600 x 900 pixeles natív felbontást kínáló LCD érintőpanel áll rendelkezésre, míg az A2281 már 21,5 colos képátlójú, Full HD felbontás mellett dolgozó érintőkijelzőre támaszkodik. A videó vezérlő szerepét igényeinktől függően itt is betöltheti az Ivy Bridge processzor Intel HD Graphics IGP-je, de ha ez kevés lenne, akkor GeForce GT 630M típusú mobil videokártyával is kérhetjük az újdonságot – természetesen némi felárért cserébe.

A belépő szintet ezúttal az AE2051-es változat képviseli, amely a költséghatékony és egyben energiatakarékos Brazos 2.0-s platformot használja. Az érintőkijelző ebben az esetben 20 colos képátlóval és 1600 x 900 pixeles natív felbontással bír. Ez az egybegép már egy E2-1800-as APU egységnek ad helyet, amely a napokban hivatalosan is hódító útjára indított Brazos 2.0-s platform erősebbik tagja. Ez a példány két, 1,7 GHz-es magórajelen ketyegő processzormaggal érkezik, amelyek mellett egy Radeon HD 7340-es GPU is helyet kapott. A 80 shaderrel gazdálkodó GPU átlagfelhasználók számára, átlagos mindennapi feladatok elvégzésére elég lehet, mint ahogy a Fusion család leggyorsabb Zacate APU egységének processzorteljesítménye is. Ebben az egybegépben SRS Premium Sound Surround technológia gondoskodik a minőségi hangzásról.

Új tagokkal bővül az MSI Wind család

Az MSI új netbookjai, azaz az U180-as és U270-es modellek hamarosan elérhetővé válnak. A korábbi hírekből már mindkét netbook ismerős lehet: az U180 esetében az Intel nem túl sikeres Cedar Trail platformját alkalmazták a vállalat mérnökei, míg az U270 a sokkal ütőképesebb Brazos 2.0-s platformra támaszkodik.

Utóbbi termékről, azaz az U270-ről szóló korábbi hírünket itt találják az érdeklődők, az U180-as modellről pedig ebben a hírünkben írtunk.

További noteszgépek

A közeljövőben új, Ivy Bridge alapú tagokkal bővül az MSI Classik noteszgép családja. A friss jövevények között a CR41, a CR61 és a CX61-es modell bújik meg. A kínálat két utóbbi tagjánál a gyártó mérnökei 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaztak, míg a CR41-es modellhez 14 colos megjelenítő jár. Az LCD panelek mögött valószínűleg mindhárom esetben LED-es háttérvilágítás teljesít majd szolgálatot.

A CR41-es és CR61-es noteszeknél meg kell elégednünk az Intel HD Graphics 4000-es sorozatú IGP által kínált grafikai teljesítménnyel, de a CX61 esetében emellett már egy GeForce GT 640M típusú mobil videokártya is helyet kap. Minden újdonságon találkozhatunk USB portokkal, videó kimenetekkel és Bluetooth 4.0-s, valamint 802.11 b/g/n típusú adapterrel is. Arról azonban ebben az esetben sem szól a fáma, hogy az újdonságok milyen végfelhasználói áron kerülhetnek az üzletek polcaira.

A végére egy igazi kuriózum: bemutatkozik a Slider S20

Nemrégiben egyik hírünkben már említettük, hogy az MSI műhelyében egy különleges, az Intel Letexo megoldására hasonlító noteszgép is hamarosan megjelenik, amely táblaként és klasszikus notebookként egyaránt használható lesz.

A napokban végre lehullott a lepel a termékről, így a főbb specifikációi már ismertek. A Slider S20 névre keresztelt újdonság egy 11,6 colos LCD kijelzőt kínál, ami természetesen érintő funkcióval is rendelkezik, hiszen ez nélkülözhetetlen tábla üzemmódban. A kapacitív érintőkijelző akár tíz ujjal is vezérelhető. Amennyiben a kijelzőt hátracsúsztatjuk, előtűnik a billentyűzet, azaz az addig táblaként használt készülék klasszikus noteszgép formájában is munkára fogható.

Szerencsére ebben az esetben teljesítményből sem lesz hiány, hiszen a 2 cm vastag Slider S20 háza egy alacsonyfeszültségű Ivy Bridge processzornak ad helyet. Az 1,3 kilogrammos tömegű, Windows 8 operációs rendszert futtató hibrid noteszgép esetében a rendszermemória szerepét 4 GB-nyi DDR3-as modulra bízták a mérnökök, az adatok tárolásáról pedig egy 64 GB-os SSD gondoskodik. A 802.11 b/g/n típusú WiFi támogatás, valamint a 4.0-s Bluetooth adapter itt is a kínálat részét képezi, sőt, a termék még USB 3.0-s porttal és HDMI videó kimenettel is a felhasználók rendelkezésére áll.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward