Computex: AMD-s ASUS alaplapok Thunderbolt támogatással?

Thunderbolt támogatásra felkészített AMD alaplapok is voltak a vállalat standján.

Computex: AMD-s ASUS alaplapok Thunderbolt támogatással?

Az elmúlt napok folyamán az ASUS legfrissebb termékeinek többségét híreink keretén belül már bemutattuk, ám most újabb érdekességekről érkezett információ. A jelek szerint az ASUS hamarosan új, AMD Socket AM3-as processzorfoglalattal ellátott, Thunderbolt bővítőkártyával is felvértezhető alaplapokkal rukkol elő.

A szóban forgó alaplapok mind az AMD 9-es sorozatú lapkakészleteinek valamelyikére épülnek. Megtaláljuk közöttük a 990FX északi híddal és SB950-es déli híddal szerelt Crosshair V Formula-Z-t, az M5A99FX PRO R2.0-t, valamint a Sabertooth 990FX R2.0-t is, sőt, még egy 990X északi híddal és SB950-es déli híddal ellátott modell, az M5A99X EVO R2.0 is jelen van köztük.

Ezek a deszkák tulajdonképpen az eredeti kiadások új revízió köré épülő változatainak tekinthetőek, amelyek egy nagyon fontos közös tulajdonsággal rendelkeznek: mindegyiken találunk „TB_HEADER” feliratú tüskesort, ami a korábban bemutatott ASUS Thunderbolt EX bővítőkártya számára szükséges.

A Thunderbolt EX bővítőkártya egy PCI Express 2.0 x4-es csatolófelülettel érkező kiegészítő, amely az Intel Cactus Ridge 2C típusú Thunderbolt vezérlőjét hordozza magán. Az említett tüskesor segítségével a bővítőkártya és az alaplap között alacsony szintű kapcsolat biztosítható, amelyen keresztül az eszközcsatlakoztatással kapcsolatos eseményeket, a jelátvitellel kapcsolatos eseményeket és az aktuális fogyasztás-állapotot jelzi a bővítőkártya az adott alaplap BIOS-a számára.

Az egyes ASUS LGA-1155-ös processzorfoglalattal ellátott, hetes sorozatú Intel lapkakészlettel ellátott alaplapjain szintén megtalálható a speciális tüskesor – ezek az alaplapok ugyancsak felvértezhetőek Thunderbolt támogatással, méghozzá a Thunderbolt EX bővítőkártya segítségével.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward