Computex: akcióban az Ultra Durable 5 technológia

A Computexen meg lehetett tekintetni, hogy a tradicionális MOSFET alapú megoldásokhoz képest milyen előnyt kínál a Gigabyte új technológiája.

Computex: akcióban az Ultra Durable 5 technológia

A héten az Ultra Durable 5-ös eljárás érkezéséről és lényegéről egyaránt beszámoltunk, sőt, nem sokkal ezután az első Ultra Durable 5-ös alaplapokat is bemutattuk. A vállalat illetékesei a Computexen felállított Gigabyte standon azt is megmutatták, hogy hőmérséklet tekintetében valós körülmények között, 100%-os processzorterhelés mellett mennyivel hűvösebb egy Ultra Durable 5 alapokon nyugvó, PowIRstage IR3550 alapú VRM áramkör.

A tesztben egy tradicionális nyolcfázisú, valamint egy tradicionális hatfázisú VRM áramkört állítottak az IR3550 alapokon nyugvó, hatfázisú tápellátást kínáló VRM áramkör mellé, majd az adott rendszereket 100%-os processzorterhelés mellett elkezdték izzasztani.

A hagyományos komponensekből álló nyolcfázisú VRM áramkör üzemi hőmérséklete 97,6 Celsius fokos volt, ettől nem sokkal maradt le az ugyancsak hagyományos komponenseket alkalmazó, de már csak hat tápfázist kínáló megoldás, ami kereken 90 Celsius fokos üzemi hőmérséklet mellett dolgozott. Ezzel szemben a PowIRstage IR3550 alapú VRM áramkörrel ellátott, Ultra Durable 5 dizájn alkalmazásával készített alaplapnál a hatfázisú VRM áramkör üzemi hőfoka mindössze 62,5 Celsius fok volt.

Tény, hogy itt nem érhető tetten a korábban emlegetett „akár 60 Celsius fokkal is alacsonyabb” üzemi hőmérséklet, de a 30 Celsius fok körüli előny sem elhanyagolható, sőt, szép teljesítmény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward