Computex 2013: Új Military Class alaplapok, Mini-ITX újdonságok az MSI-től Haswell alá

Az MSI-nél is zajlik az élet, rentegek új alaplap került bemutatásra a hétvégén megjelent LGA1150 platformhoz.

Computex 2013: Új Military Class alaplapok, Mini-ITX újdonságok az MSI-től Haswell alá

Az MSI az egyik legszélesebb választékot kínálja az új Intel processzorokhoz. 23 klasszikus modell, 5 GAMING sorozatú típus és 3 tuning kiadás áll az MSI LGA1150 palettáján az Intel 8-as sorozatú vezérlőit alkalmazva. Mindegyik termék Military Class 4 komponensekből épült, a cél ezúttal is a minőség és stabilitás, valamint a megfelelő védelem biztosítása. Az MSI Z87-GD65 GAMING alaplap elnyerte a COMPUTEX Best Choice Golden Award díját. Ez az első alkalom a COMPUTEX történelmében, amikor alaplap nyeri a kategóriát.

A 2013-as CeBIT kiállításon a nyilvánosság elé tárt modellek a világhírű professzionális játékos csapat, a Fnatic közreműködésével készültek. Bevonták a nyilvánosságot is, meghallgatva a hivatásos és amatőr játékosokat, a szerkesztőket és tesztelőket.

Ellenőrizték és újragondolták GAMING modellek részleteit, szolgáltatásait. Az Audio Boosttal a hangzás minőségének fokozása volt a cél, a LAN kapcsán pedig továbbra is adott a Killer Ethernet technológia, ami csökkenti a válaszidőt. A GAMING alaplapok uralkodó színe a folytatásban is a fekete és a sárkány vörös.

A 4. generációs Intel Core processzorokkal egy időben az MSI bejelentette 3 OC Certified alaplapját, a Z87 MPOWER, Z87 MPOWER AMX és Z87 XPOWER modelleket. A legutóbbi 32-fázisú digitális tápellátást kínál, valamint támogatja a 4-utas SLI és CrossFireX rendszereket egyaránt.

Minden típus speciálisan tuningra hangolt, így az MSI OC Certified termékek garantálják a stabilitást és a legújabb Intel CPU-kból kihozzák is a maximumot, amennyiben szorzózár-mentes, K-s példányt vásárolunk. Az MSI TUNING sorozat színe a fekete-sárga.

Az MSI Military Class 4 egy új szabvány, amelynek minden MSI Intel 8-as sorozatú alaplap megfelel. Minden összetevő a szigorú MIL-STD-810G hitelesítéssel rendelkezik. A Military Class Essentials alkalmazásával az MSI szavatolja immár a PCB minőségét is, jobb nedvesség elleni védelemmel, magasabb hőmérséklet ellenállással, csökkentett EMI interferenciával és jobb ESD védelemmel az alaplap összes I/O portján.

Az új MSI Mini-ITX modellek Real USB Powerrel rendelkeznek. Ez a megoldás az alaplapi USB portoknál növeli a jel minőségét, ami különösen a high-end házimozi és audio rendszereknél tehet jó szolgálatot, mert elszigeteli az USB portok feszültségét az alaplap többi részétől.

A Click BIOS 4 felületét átdolgozták, ami végeredményben átláthatóbb és egységesebb lett, új funkciókkal kiegészítve. Ilyen a Board Explorer, ami grafikusan ábrázol mindent, ami az alaplaphoz csatlakozik, valamint az új Hardware Monitor ami rengeteg hasznos információt szintén grafikusan jelenít meg. Ez a funkció és még sok más elérhető a Command Center asztali alkalmazásban is, beleértve a korlátlan méretű RAMDisk-et. A MSI Classic sorozatú alaplapjait a megszokott fekete-kék színről ismerhetjük fel.

A gyártó gondol azokra is, akik ki szeretnék használni a Haswell alacsony fogyasztását és visszafogott hőtermelését, erre alapozva pedig kis méretű számítógépet, vagy HTPC-t kívánnak építeni. Ennek alapfeltétele a megfelelő alaplap, melyhez a mini-ITX szabvány az ideális választás. Ezeknek a potenciális vásárlóknak az MSI egy socket LGA1150 trióval kedveskedik, a három féle PCH alkalmazásával különféle árszegmenseket lefedve.

A Z87I, H87I és B85I típusok a nevüknek megfelelő vezérlőt viselik magukon. Mivel a háromféle PCH lábkompatibilis egymással, a három modell szinte megegyező, de legalábbis nagyon hasonló nyomtatott áramkörre épül. Közös jellemző a 4 fázisú CPU tápellátó VRM, a két darab teljes méretű, azaz DIMM DDR3 slot, a PCI-Express 3.0 x16 bővítősín, valamint a 24 tűs ATX és a 4 tűs kiegészítő tápcsatlakozó. A Z87I és a H87I szolgáltatásköre is közel azonos, egyforma a VRM hűtés, adott a 802.11 b/g/n WiFi és a Bluetooth 4.0 támogatása.

A Z87I előnye a H87I-vel szemben a túlhajtás támogatása és a másodlagos gigabites ethernet csatoló. A B85I-n nincs VRM hűtőborda és hiányzik a wireless kapcsolatokat kínáló bővítőkártya is. Van helyette viszont mPCIe slot, így adott a lehetőség a bővítésre. Az integrált audio 6-csatornás (a két drágább modellnél 8-csatornás). Mindhárom variánson elhelyeztek DVI és HDMI kimeneteket, hat darab USB 3.0 portot és egy darab árva USB 2.0/1.1 csatlakozót. A pontos megjelenési dátumok és a vételárak egyelőre nem ismertek, de vélhetően nem kell már túl sokat várni arra, hogy a boltok kínálataiban is megtaláljuk az MSI nyár elejei újdonságait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward