Computex 2013: Thunderboltos pendrive Intel módra

Ez lenne a világ leggyorsabb pendrive-ja?

Computex 2013: Thunderboltos pendrive Intel módra

Az Intel illetékesei anno hatalmas reményt fűztek a Thunderbolt technológiához, ám az eddig nem igazán terjedt el a piacon, ami leginkább a Thunderbolt alapú külső eszközök, a kábelek és a Thunderbolt porttal felszerelt konfigurációk árának köszönhető.

Az ár mérséklésében a következő generációs eszközök valamelyest segíthetnek, de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mi mindenre lehet használni a Thunderboltot. Külső adattárolókat, illetve egyéb Thunderbolt alapú kiegészítőket már eddig is láthattunk, ám olyan pendrive-ot, ami Thunderbolt porton keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, még nem nagyon mutatott be egyetlen vállalat sem. Egészen eddig.

A Thunderbolt alapú pendrive. (Forrás: PCWorld.com)
A Thunderbolt alapú pendrive. (Forrás: PCWorld.com)

A Computex alkalmával az Intel háza táján ugyanis pont egy ilyen eszközt lehetett látni. A 128 GB-os hordozható adattároló SanDisk gyártmányú SSD modulra alapoz, az viszont nem derült ki, hogy milyen adatátviteli sebességeket kínál. A termék egy átlagos pendrive-nál vaskosabb, de ez persze nem is csoda. Az Intel újdonsága egyetlen mini-DisplayPorton keresztül kapcsolódik a rendszerhez és ugyanezen a csatolón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot is.

A prototípusnak minősülő hordozható adattárolóval szerzett tapasztalatok alapján valószínűleg kereskedelmi forgalomba szánt termékek is készülhetnek majd a nem is oly távoli jövőben - legalábbis az Intel illetékeseinek nyilatkozata alapján erre számíthatunk. A koncepció kétségkívül érdekesnek tűnik. Amennyiben tényleg képes extra sebességet biztosítani az USB 3.0-s pendrive-okhoz képest, akkor pedig akár vonzó választás is lehet, feltéve, hogy a környezetünkben van elég TB csatlakozó (elvégre ha csak a saját gépünkön tudjuk használni, akkor nem sok értelme van). Alacsony árra persze ezúttal se számítsunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward