Combos GeForce GTX 780-as VGA a Zotac műhelyéből

A Zotac GeForce GTX 780 AMP! Edition alapos tuningon esett át, de ezzel együtt egy ütőképes, halkan és hatékonyan üzemelő videokártya hűtőt is kapott, plusz extra játékok is járnak hozzá.

Combos GeForce GTX 780-as VGA a Zotac műhelyéből

A Zotac bemutatta legfrissebb GeForce GTX 780-as videokártyáját, amely gyárilag megemelt órajeleken ketyeg és egyedi hűtést alkalmaz.

A GeForce GTX 780 AMP! Edition abszolút nem egy kispályás videokártya. Az újdonság GK110-es GPU-ja szokás szerint ezúttal is 2304 CUDA maggal rendelkezik és 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A referencia GeForce GTX 780-as videokártyákon a GPU 863 MHz-es alap órajelen ketyeg, amit a GPU Boost 2.0-s eljárás 900 MHz-es átlag órajelre emelhet. Ehhez képest a Zotac újdonsága már 1006 MHz-es alap órajelet alkalmaz, a GPU Boost 2.0 órajel átlagértéke pedig 1059 MHz - ez elég combos tuningnak mondható. A tuningot ezúttal a GDDR5-ös memóriachipek sem úszták meg, amelyek 6 GHz helyett immár 6208 MHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A megnövelt órajelek és a megnövelt teljesítmény miatt egyedi hűtés is dukál, így a GeForce GTX 780 AMP! Edition egy Triple Silencer típusú egyedi videokártya hűtőt kapott, ami kétslotos felépítéssel és három darab légkeverővel büszkélkedik. A hűtés hatékonyságára jellemző, hogy még a tuningolt GPU-t is képes 10 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékleten tartani, mint a referencia hűtők, eközben pedig 15 dB(A)-lel alacsonyabb zajszintet produkál, ami így együtt nagyon jól hangzik.

Az új videokártya két darab dual-link DVI, egy DisplayPort 1.2-es, illetve egy HDMI 1.4a videó kimenetet kapott. Extraként néhány teljes verziós játék is lapul a csomagban, amelyek letöltésre jogosító kupon formájában érhetőek el. Ezek között a Splinter Cell: Double Agent, a Splinter Cell: Conviction, illetve a Splinter Cell: Blacklist egyaránt jelen van.

A Zotac GeForce GTX 780 AMP! Edition hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az új videokártya pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward