CM Storm Scout 2: tágas számítógépház gamereknek

A Cooler Master egy újabb remek számítógépházzal próbálja meghódítani a játékos társadalom tajgainak szívét.

CM Storm Scout 2: tágas számítógépház gamereknek

A CM Storm Scout 2-es újdonság ugyan csak közepes torony formátummal rendelkezik, mégis rengeteg bővítőhelyet kínál. Különlegesség, hogy a gyártó mérnökei fontos szempontnak tartották, hogy az új számítógépház könnyedén hordozható legyen, így a ház tetején fogantyúkat helyeztek el, amelyek acélból készültek és a kényelmesebb fogás érdekében gumiborítást is kaptak.

A gamereknek szánt kuckó ennek köszönhetően könnyedén elcipelhető lanpartyra vagy bármilyen egyéb rendezvényre. Hordozás alkalmával az előlapi portokat – amelyek között a szokásos audió portokon kívül két USB 2.0-s és két USB 3.0-s csatlakozó található – egy előre csúsztatható ajtó védi. A ház tetején a szokásos kapcsolókon kívül egy extra nyomógomb is helyet kapott, amellyel a ventilátor beépített LED-es világítását lehet ki-, illetve bekapcsolni.

Az acélvázzal érkező CM Storm Scout 2 230 x 513 x 517,5 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 8,3 kilogramm. A ház belsejében micro-ATX, illetve normál ATX formátumú alaplap kaphat helyet, az alaplaptálcán pedig megtaláljuk a szokásos szerelőablakot. PCI bővítőhelyekből 7 darab jár.

5,25 colos bővítőhelyekből összesen hármat, 3,5 colos bővítőhelyekből pedig összesen hetet kapunk. Utóbbiak közül egyet feláldozva két 2,5 colos adattárolót is beszerelhetünk a rendszerbe. Az első 3,5 colos merevlemezkeret eltávolításával a házban felsőkategóriás videokártyák számára is biztosíthatunk helyet, így a Radeon HD 7970-es vagy GeForce GTX 690-es modellek alkalmazása sem jelenthet problémát.

Merevlemezkeret alkalmazása mellett 287 milliméternyi, a merevlemezkeret kiszerelése után pedig 399 milliméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére. Processzorhűtőből alap esetben 162 milliméter magas példányt alkalmazhatunk, de ha a ház oldallapjára rendszerhűtő ventilátort is szerelünk, akkor már csak 147 milliméter magas processzorhűtő fér el. A ház emellett fejlett kábelmenedzsmentet és az egyes bővítőhelyek esetében szerszámmentes szerelhetőséget is kínál.

A szellőzésről összesen 9 ventilátor gondoskodhat, gyárilag azonban csak három légkeverő jár. A ház előlapja mögött két darab 120 milliméteres, a ház hátoldalán pedig egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul. Utóbbi LED-es világítással is rendelkezik, ami a fentebb említett gombbal természetesen bármikor kikapcsolható. Maga a kapcsoló összesen két különálló ventilátor LED-es világításának vezérlésére alkalmazható.

A házban az alap ventilátorokon kívül több egyéb légkeverő is helyet kaphat. Az előlapi példányokat a jobb hatásfok érdekében bármikor lecserélhetjük 140 milliméteres átmérőjű légkeverőkre. A ház tetején és oldalán két-két darab, a ház alján és a merevlemezkereteknél további egy-egy darab 120 milliméteres átmérőjű légkeverő elhelyezésére van mód. A tápegység alatti, valamint a tetőlapi szellőzőnél könnyen tisztítható szűrőt is találunk.

A CM Storm Scout 2 kétféle színben kerül a boltok polcaira: az egyik fegyverfém szürke, a másik pedig éjfekete színben pompázik. Az újdonságok 99 eurós ajánlott végfelhasználói áron lesznek kaphatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward