CM Elite 120 Advanced: PC ház kompakt erőművekhez

A Cooler Master legfrissebb számítógépháza pici, de akár két GPU-s videokártyát is fogad.

CM Elite 120 Advanced: PC ház kompakt erőművekhez

Az Elite 120 Advanced névre hallgató újdonság egy kompakt kuckó, ami mindössze 240 x 207,4 x 401,4 milliméteres mérettel, illetve 3,3 kilogrammos tömeggel rendelkezik, mégis elegendő bővítőhelyet kínál ahhoz, hogy segítségével egy helytakarékos, de ütős gamer konfigurációt építhessünk. Az új, Mini-ITX alaplapokat fogadó számítógépház egy külső 5,25 colos, valamint 3 darab belső 3,5 colos bővítőhelyet kínál. Természetesen 2,5 colos adattárlók beszerelésére is van mód: ezekből összesen négyet pakolhatunk a rendszerbe, de ehhez fel kell áldoznunk két darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet.

A normál ATX formátumú tápegységet használó  Elite 120 Advanced belsejében 343 milliméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére, így egy Radeon HD 7990-es vagy egy GeForce GTX 690-es modell is gond nélkül elfér. Processzorhűtőből maximum 65 milliméter magas példányt alkalmazhatunk.

A rendszer megfelelő szellőzéséről összesen három ventilátor gondoskodhat, viszont ezek közül csak kettő alaptartozék. Az egyik légkeverő a ház elején lapul: ez a példány 120 milliméteres átmérővel rendelkezik, 1200-as percenkénti fordulatszámmal pörög és 19 dB(A) zajszintet bocsát ki. A második, a ház oldalán helyet foglaló ventilátor már 80 x 80 x 15 milliméteres mérettel bír, 2000-es percenkénti fordulatszámmal üzemel, zajszintje pedig 20 dB(A). Igénye esetén egy harmadik, 120 x 120 x 25 milliméteres légkeverőt is beszerelhetünk a házba, amely a merevlemez(ek) hűtéséről gondoskodhat.

A pici ház természetesen előlapi portokkal is rendelkezik. Ezek között egy USB 3.0-s és két USB 2.0-s port, valamint a szokásos audió csatlakozók lapulnak.

A Cooler Master Elite 120 Advanced várhatóan július végétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 44,95 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward