Club 3D Radeon HD 7870 hat mini-DisplayPort csatlakozóval

A Club3D egy Eyefinity6 támogatással ellátott Radeon HD 7870-es videokártyával rukkolt elő.

Club 3D Radeon HD 7870 hat mini-DisplayPort csatlakozóval

A Radeon HD 7870 Eyefinity6 névre keresztelt újdonság gyártója állítása szerint az első olyan Radeon HD 7000-es sorozatú videokártya, amely hat darab mini-DisplayPort videó kimenettel érkezik. Utóbbi kijelentést azért mi pontosítanánk, hiszen már a PowerColor is bemutatott Eyefinity6 támogatással ellátott Radeon HD 7870-es videokártyát.

A terméken 28 nm-es csíkszélességgel készülő Pitcairn GPU lapul, ami ezúttal is 1280 stream processzorral érkezik és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. Az újdonságon 2048 MB-nyi GDDR5-ös típusú VRAM teljesít szolgálatot.

A GPU a referencia értéknek megfelelő 1 GHz-es magórajelen ketyeg, a GDDR5-ös memóriachipek esetében pedig 4,8 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a mérnökök, azaz tuningnak nyoma sincs. A GPU persze a Club 3D sajtóközleménye alapján könnyedén tuningolható: jó esély van az 1,1 GHz-es, illetve ennél magasabb magórajel elérésére is.

A referencia hűtő helyén egy egyedi felépítésű, a referencia megoldásokénál halkabban és hatékonyabban üzemelő CoolStream videokártya hűtőt találunk. A videó kimenetek között ezúttal hat darab mini-DisplayPort csatlakozó lapul, így könnyedén építhetünk hat monitorból álló Eyefinity megjelenítő rendszert is. Az Eyefinity 2.0-s támogatás jóvoltából rendelkezésre áll a sztereó 3D támogatás, az univerzális kijelző-keret kompenzáció, valamint az egyedi felbontások választásának lehetősége is.

 

Az új videokártya hamarosan feltűnik az üzletek polcain. A termék várható végfelhasználói ára jelenleg nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward